bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zase o krok blíže. Týmy se chystají znovuotevřít kluziště, trénovat mohou v malých skupinkách

6. června 2020, 15:29

Matěj Hodoval

O dalším pokračování letošní sezony National Hockey League je již rozhodnuto, mužstva nyní k návratu do akce směřují dalšími kroky. Příští týden je naplánován začátek druhé fáze.

V čem tedy spočívá druhá fáze návratu k letošnímu ročníku? Od příštího týdny budou kluby otevírat svá kluziště, navíc budou mít povoleno trénovat ve své areně v malých skupinkách (maximálně šest hráčů v jednu chvíli).

Nejlepší hokejová liga světa je přerušena od 12. května kvůli koronavirové pandemii, z toho důvody nebyly otevřené ani stadiony. Teď budou mít hráči konečně možnost opět trénovat v útrobách svých hal a to jak na ledě, tak i mimo něj.

Hokejisté se tréninků budou účastnit dobrovolně, zároveň kromě výše uvedeného limitu šesti hokejistů bude rovněž limit zúčastněných členů realizačního týmu.

„Je skvělé mít přístup k ledu a být kolem spoluhráčů, dělá to hodně. Když jsem mluvil se spoluhráči, tak byli všichni nadšeni, že se mohou vrátit,“ popisuje situaci v organizaci Tampy Bay útočník Blake Coleman.

U mnoha celků stále není jasný počet hráčů, kteří se do obnoveného tréninku zapojí. Důvodem je pochopitelně fakt, že ne všichni členové daného mužstva setrvali v období pauzy v městě svého týmu, před návratem tak musí projít čtrnáctidenní karanténou.

Co se třetí fáze týče, ta podle National Hockey League jistě nezačne dříve, než 10. července. O termínu té poslední fáze, tedy začátku kvalifikačního kola, stále rozhodnuto nebylo..

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.