bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Závod o nejlepšího střelce ligy vrcholí. K cíli má nejblíže Ovečkin

3. dubna 2018, 17:50

Pavel Golasowski

Do konce základní části NHL zbývá posledních šest dnů. Boj o Maurice „Rocket“ Richard Trophy, která se uděluje nejlepšímu střelci soutěže, je však stále otevřený.

Ruský bombardér Alexandr Ovečkin zaznamenal v nočním zápase proti St. Louis Blues svůj 46. gól v sezóně, když potvrdil vítězství Caps 4:2 nad Blues střelou do odkryté branky. Druhý v pořadí Patrik Laine si v posledním odehraném zápase opět nezaskóroval (aktuálně sedm zápasů bez branky) a momentálně ztrácí na Ovečkina tři přesné zásahy.

Teoreticky můžou Rusa odsunout na druhou kolej i další hráči, sešikovaní v těsném závěsu za Patrikem Lainem. 

Zde je přehled pěti nejlepších střelců probíhajícího ročníku:

Alexandr Ovečkin, Washington Capitals

Góly: 46

Zbývá zápasů: 2

S kým budou hrát: Nashville Predators, New Jersey Devils

Patrik Laine, Winnipeg Jets

Góly: 43

Zbývá zápasů: 3

S kým budou hrát: Montreal Canadiens, Calgary Flames, Chicago Blackhawks

Jevgenij Malkin, Pittsburgh Penguins

Góly: 42

Zbývá zápasů: 2

S kým budou hrát: Columbus Blue Jackets, Ottawa Senators

William Karlsson, Vegas Golden Knights

Góly: 42

Zbývá zápasů: 3

S kým budou hrát: Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Calgary Flames

Connor McDavid, Edmonton Oilers

Góly: 41

Zbývá zápasu: 2

S kým budou hrát: Vegas Golden Knights, Vancouver Canucks

Nicméně Alexandr Ovečkin drží otěže závodu o „Rocket“ Richard Trophy pevně ve svých rukou. Pokud se mu podaří v posledních dvou zápasech přidat další góly, neměla by ho odměna za střeleckou pilnost minout. Přesto soutěž ještě neskončila a v hokeji je možné i téměř nemožné, a proto zbývající hráči nejsou zcela bez šance. 

Pro dvaatřicetiletého ruského útočníka by to byla již sedmá trofej pro nejlepšího střelce ligy. Naposledy ji vyhrál v sezóně 2015/16 a vůbec poprvé v sezóně 2007/08, kdy se 65 brankami zaznamenal svůj nejlepší dosavadní počin v kariéře. Zároveň se jedná o nejlepší výsledek počínaje sezónou 1998/99, kdy se cena pro nejlepšího střelce ligy začala udělovat. V sezóně 2002/03 vyhrál s 50 góly Maurice Trophy Milan Hejduk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.