bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zazáří Kakko v play-off? Leccos tomu napovídá

14. července 2020, 15:00

David Zlomek

Když vedení Rangers oficiálně vyhlašovalo přestavbu, dávalo to smysl. A když Jezdci už loni přivedli Artěmiho Panarina či Jacoba Troubu, bylo možné slyšet hlasy, že jde o nejlépe zvládnutou přestavbu za poslední roky. Jedním z důvodů byl také Kaapo Kakko, jehož si Rangers vybrali z druhého místa draftu. Očekávání však zatím úplně nenaplnil.

Ostatně, tento úkaz se řešil snad celou sezonu, tedy že Jack Hughes ani Kakko nepředvádějí takové výkony, jaké by měli. Na rozdíl od Hughese však Kakko dostane šanci se “vykoupit“ v play-off. Tedy, alespoň s největší pravděpodobností. Jediný háček tkví v jeho cukrovce, tudíž jeho start musí potvrdit liga. S mužstvem ale v posledních dnech trénuje.

Ale vraťme se ještě na chvíli k tomu, jakou měl mladý Fin sezonu. Kdyby se měla shrnout jedním slovem, pak by asi nejlepším bylo “nekonzistentní“. Místy sice ukazoval svůj velký potenciál, zvlášť některé jeho branky byly opravdu výstavní, nicméně mnohokrát byl nevýrazný. A když už byl vidět, tak v situaci, kdy propadl v defenzivě.

Nezapomínejme ale na to, že je mu v sezoně bylo 18 let, takže se jeho nezkušenost občas projevila v celé své kráse. Například když zbytečně naháněl puk, a dostal se tak z pozice. Kolem a kolem, v 66 odehraných zápasech vstřelil deset branek a třináctkrát asistoval.

Fanoušci Rangers však doufají, že teď nastoupí jiný Kakko. Mnohem lepší. A je klidně možné, že Fin se vrátí jako nový. Přece jenom, už ví, co od NHL čekat. Přes dlouhou pauzu vyléčil šrámy, a hlavně doplnil energii, která už mu očividně začala docházet.

A pak je tu ještě fakt, že play-off by mu mohlo vyhovovat mnohem více než základní část. Ve své kariéře už totiž několikrát ukázal, že pod tlakem hraje nejlíp. Ve své poslední sezoně ve Finsku zazářil hlavně v první části soutěže, nicméně play-off se nezalekl a v pěti zápasech dal čtyři branky a přidal asistenci.

Kromě toho svůj potenciál vést tým ukázal také na mezinárodní scéně. Před dvěma lety měl na šampionátu do osmnácti let bilanci 4+6. A hlavně dovezl zlato. Loni uchvátil svět svými výkony na seniorském mistroství světa. 6+1, ale hlavně opět zlato. V téže roce také stihl mistrovství světa juniorů. Ano, na celém turnaji vynikal, ale vrchol přišel ve finále, kdy svým gólem minutu a půl před koncem rozhodl o zlaté medaili.

Poslední řádky jednoduše ukázaly, že je Kakko vítěz s talentem pozvednout své výkony, když je to nejvíc potřeba. Jestli ho zdravotníci NHL vpustí na led, Rangers možná získají velice silnou zbraň.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.