bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zdrcený brankář Rinne po sedmém duelu: Potopil jsem celý tým

11. května 2018, 10:00

Jan Vojkůvka

Na takový závěr sezony by Pekka Rinne nejradši okamžitě zapomněl. Jeho Nashville v rozhodujícím klání semifinále Západní konference proti Winnipegu prohrál před vlastním publikem jednoznačně 1:5 a zdrcenějšího muže, než byl finský brankář, byste asi těžko hledali. Zkušený gólman inkasoval v první třetině dva laciné góly a frustrovaný odjel na střídačku. „Potopil jsem celý tým,“ ztěžka zadržoval vztek po utkání.

Nebyl to večer Pekky Rinneho. Poté, co v šestém utkání série vychytal nulu a vykřesal pro svůj celek plamen naděje na obrat a postup do finále Západní konference, si vybral zkraje sedmého zápasu slabší chvilku. Ze sedmi střel inkasoval dvakrát a po necelých jedenácti minutách opustil brankoviště. Počtvrté během play-off.

„Je to těžké... Byl to nejdůležitější zápas sezony a já potopil celý tým,“ sypal si po utkání popel na hlavu pětatřicetiletý Rinne. „Je to příšerný pocit. Je těžké se smířit s tím, že jsem zklamal své spoluhráče.“ 

 

V souboji brankářů se svým protějškem Connorem Hellebuyckem, dle svých slov, selhal. V celé sérii inkasoval 21 branek, byl třikrát střídán a posmutnělý z vyřazení dával průchod tvrdé sebekritice. 

„Za náš konec sezony se cítím hodně zodpovědný,“ pokračoval Rinne. „Cítil jsem se dobře, netrápilo mě žádné zranění a přitom jsem po celé play-off chytal tak nevyrovnaně. Je těžké tomu porozumět. Dnes večer jsem zklamal celý tým,“ dodal. 

Hráči Predators ovšem odmítají, že by vyřazení mělo jít na vrub jediného muže a za svého brankáře se jednohlasně postavili. „Poslouchtejte, kdokoliv ho chce kritizovat, tak neví, o čem mluví,“ rozzlobil se po zápase P.K. Subban. „Je mi jedno, jestli kritici hráli v NHL nebo ne. Je páteří našeho týmu a je důvodem, že jsme se dostali tak daleko.“

„Jsem už unavený z toho, jak o něm pořád lidé mluví. Máme štěstí, že v týmu máme jednoho z nejlepších brankářů v lize,“ upozornil Subban. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.