bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ze dna na vrchol! St. Louis získalo Stanleyův pohár

13. června 2019, 4:35

Jan Šlapáček

Dramatický závěr letošní sezóny napsal další nezapomenutelný příběh. Ze svého prvního Stanleyova poháru v historii se radují hokejisté St. Louis Blues, kteří v sedmém utkání finálové série vyhráli na ledě Bostonu Bruins 4:1.

Boston Bruins - St. Louis Blues

1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 58. Grzelcyk (Krejčí) – 17. O'Reilly (Bouwmeester, Pietrangelo), 20. Pietrangelo (Schwartz), 52. Schenn (Tarasenko, Schwartz), 56. Sanford (Perron, O'Reilly).

Utkání začalo velkým tlakem Bostonu, který se ale nedokázal střelecky prosadit a draze za to zaplatil. V 17. minutě dopravil šikovnou tečí kotouč do branky Ryan O'Reilly a poslal Blues do vedení. To však nebylo z hostující strany všechno. Osm sekund před koncem úvodního dějství udeřil ještě Alex Pietrangelo a poslal svůj tým do klíčového dvoubrankového vedení.

Hvězdou duelu se bezpochyby stal brankář Jordan Binnington, který ve druhé i třetí části držel střelce Bruins hodně zkrátka a svými zákroky doháněl hráče domácího celku k zoufalství.

Ve třetí části pak musel Boston vložit všechny síly do útoku, čehož St. Louis využilo, po brankách Braydena Schenna a Zacha Sanforda se dostalo do vedení 4:0 a bylo hotovo. V závěru ještě kosmeticky upravil výsledek Matt Grzelcyk, to ale hráčům St. Louis vůbec nevadilo. Blues totiž získali svůj první Stanleyův pohár v historii.

Za zmínku rozhodně stojí, že ještě 3. ledna se St. Louis nacházelo na posledním místě celé NHL, další neuvěřitelný příběh.

Conn Smythe Trophy: Ryan O'Reilly

T. Rask (BOS) - odchytal 56:34 minut, 16 zákroků, úspěšnost 80,0 %
J. Binnington (STL) - odchytal 60:00 minut, 32 zákroků, úspěšnost 97,0 %

David Krejčí (BOS) - 0+1, 2 střely, čas na ledě 20:19 
David Pastrňák (BOS) - 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:47 
Zdeno Chára (BOS) - 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:11

Konečný stav série: 3:4

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.