bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Že není nikdo sexy? Capitals přivádějí klíčového hráče, z Calgary přichází Glencross

1. března 2015, 20:15

Tomáš Zatloukal

Nedávno se Barry Trotz, hlavní kouč washingtonských Capitals, velmi originálně vyjádřil k situaci na hráčském trhu. Pronesl následující větu: "Nevidím žádného dostupného sexy rozdílového borce." Generální manažer Brian MacLellan přesto našel během víkendu hned dvě zajímavé posily, přičemž minimálně pro tu čerstvější - důrazného Kanaďana Curtise Glencrosse - platí oblíbené označení "velká ryba".

Glencrosse jsme zmiňovali ve včerejším článku o Calgary Flames s tím, že GM Brad Treliving se jistě pokusí o jeho výměnu. Proč? 32letý útočník s ním nenašel společnou řeč při vyjednávání o novém kontraktu a vhledem k tomu, že mu po aktuální sezóně končí současná smlouva, se vystavil do pozice obchodního artiklu. Zájem o jeho služby projevilo navzdory slabší formě údajně několik klubů, svou nabídkou nicméně slavil úspěch Washington.

Capitals posílají do Calgary dvě solidní volby v letošním draftu - druhé a třetí kolo. Flames si navíc vymohli, že nijak nebudou přispívat na plat rodáka z Kindersley. Ten činí 2,5 milionu dolarů, Glencrossův cap-hit je ještě o 50 tisíc "babek" vyšší.  Koho vlastně MacLellan přivádí? Treliving mu vytrejdoval autora 28 kanadských bodů, levý křídelník se v ročníku 2014-15 devětkrát střelecky prosadil a přidal 19 asistencí. Jeho kariérním maximem je bilance 26+22.

Glencross ovšem není pouze posilou pro ofenzívu, zdobí ho kvalitní defenzivní činnost, čtyři plusové body budiž dobrým důkazem. Hru v oslabení od něj ovšem nečekejte, pohrne se především do přesilovkových her, kde může ideálně prodat urostlou postavu, zarputilý styl i tvořivé myšlení. Trotzovi se hráči podobného ražení vždy líbili, možná dá Glencrossovi příležitost vedle Alexe Ovečkina s Nickem Bäckströmem, kteří hledají stálého parťáka.

Washington má za sebou sérii tří porážek, které ukázaly jistou křehkost přeceňovaného kádru. Stačí, aby Ovečkin a Bäckström nezahráli a Braden Holtby nezachytal a Caps se dostávají do problémů. Glencross nabízí produktivitu z druhé vlny, mohl by se stát druhým Troyem Brouwerem. Oběť není vůbec malá, dva výběry v letošním draftu mohly výrazně zlepšit washingtonské vyhlídky do budoucna, jenže Capitals chtějí uspět hned. Play-off je minimem, Stanley Cup cílem.

Glencross by mohl být tím, kdo z obyčejného mužstva udělá šampióny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.