bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Že nevypukla válka? To je problém Devils, nikoliv Bortuzza

4. prosince 2014, 16:00

Martin Zíta

Zápas mezi New Jersey a Pittsburghem ze začátku týdne pořádně opepřil zadák Penguins Robert Bortuzzo, jenž nevybíravým způsobem poslal k zemi Jaromíra Jágra. Legendární útočník zápas nedohrál a hokejoví fanoušci v zámoří a zejména v České republice běsnili: Jak si to Bortuzzo mohl dovolit? Odpověď je zcela jednoduchá a v praxi ji ukázali spoluhráči českého forwarda.

Do zástupu rozčílených se pochopitelně postavil i trenér Devils Pete DeBoer. "Kdybychom to samé udělali Sidneymu Crosbymu, vypukne další světová válka," říkal po zápase novinářům. A přesně tím udeřil hřebíček na hlavičku, byť jinak než zřejmě zamýšlel.

Válka totiž skutečně být rozpoutána měla, takový zákrok na klíčového muže sestavy zkrátka nesmí projít. Že na ní nedošlo, ale není problém Bortuzza, potažmo Pittsburghu. To je problém New Jersey a musíme dodat, že pořádně velký. Jágr leží v bolestech na zemi a nic se neděje, jeho spoluhráči bruslí okolo, jako by byli někde na veřejném kluzišti, mezi nimi i Jordin Tootoo.

Ten sice po zápase zasypal novináře slovy o tom, jak chtěl Jágra pomstít a Bortuzzo pokaždé vycouval, ty ale situaci nevyřeší. Obránce Pittsburghu předně vůbec neměl dostat možnost výzvu odmítnout, v takovéto situaci není čas na gentlemanské dohody. Stejně tak má trest přijít okamžitě po zákroku.

Není to tak dlouho, co si Dion Phaneuf z Toronta vyšlápl na Bortuzzova spoluhráče Particka Hörnqvista, jaká byla reakce? Na Phaneufa vystartoval Jevgenij Malkin a svému soupeři nedal jinou možnost, než aby se bránil. Žádná zbytečná slova. Přestože se tehdy jednalo o čistý hit, Penguins prostřednictvím jedné ze svých největších hvězd vyslali jasnou zprávu: „Na nás nic nezkoušejte!“

Malkin ukázal, že Pens jsou jedna parta a všichni si kryjí záda. Nikdo nečeká, až špinavou práci odvede chlapík, který je na to „určený“. Proto je jedno, kdo byl s Jágrem v daný moment na ledě, a že tam byl bijec Tootoo, vinu nesou všichni. V takový moment totiž ani tak nejde o výsledek následné potyčky, ale právě o ono vyslání zprávy.

Devils se to v noci z úterý na středu také podařilo, jen byl jejich signál dočista jiný. Všem ukázali, že je v pořádku, když si vyšlápnou na Jaromíra Jágra, jeho spoluhráči se na to prostě budou dívat a poté do novin řeknou, že se jim to nelíbí. Tím si asi moc respektu nezjednají, že?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.