bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zemřel kanadský „Bavič“ Shack, čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu

27. července 2020, 6:23

Adam Bagar

Ve věku 83 let v sobotu v torontské nemocnici zemřel čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu s Maple Leafs Eddie Shack, kanadský útočník s přezdívkou „Bavič“ podlehl rakovině.

Shack s Torontem triumfoval v bojích o Stanley Cup v letech 1962, 1963, 1964 a 1967. Od té doby slavný kanadský klub na zisk trofeje pro vítěze NHL marně čeká.

„Eddie bavil fanoušky Maple Leafs devět sezon na ledě a také několik desítek let poté. Bude nám moc chybět,“ uvedli představitelé Toronta na klubovém Twitteru.

Kromě Toronta hrál Shack za NY Rangers, Boston, Los Angeles, Buffalo a Pittsburgh, celkem v NHL zapsal 1047 startů, 465 bodů (239+226) a 1431 trestných minut.

Shacka, kterého před čtyřmi lety zařadilo Toronto mezi stovku nejlepších hráčů své historie, v pozdější fázi úspěšné kariéry zdobil nepřehlédnutelný, mohutný knír.

„The Entertainer“ byl velkým oblíbencem fanoušků. Díky své popularitě a barvité osobnosti zažil i po konci v NHL zdařilá léta jako prodejce v televizních reklamách.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.