bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zetterberga pořád trápí záda. Nad příští sezónou visí otazník

4. července 2018, 13:00

David Zlomek

Henrik Zetterberg se bez pochyb řadí k legendám Detroitu Red Wings. On a červený dres, to jde prostě dohromady, a to už patnáct sezon. Příští ročník ale může být všechno jinak. I přes to, že v posledních třech sezonách odehrál švédský útočník všechny zápasy, má přetrvávající problémy se zády. Další působení sedmatřicetiletého borce tak není jistotou, i když s tím Ken Holland počítal.

„Když jsem s ním naposledy mluvil, tak říkal, že plánuje dál hrát,“ vyjádřil se Holland, jenž v Detroitu zastává funkci generálního manažera, v neděli. „Hlavní a poslední slovo budou mít záda samotná. Nic nevím s jistotou, to vůbec ne, ale počítám s tím, že příští sezonu hrát bude.“

„Je strašně těžké číst budoucnost, zvláště pak, když jde o zdraví. Problémy se zády jsou navíc v lecčem specifické. Všichni víme, že Henrik je pro náš tým klíčovou částí. Zůstanu s Henrikem v kontaktu po celý červenec a uvidíme, jak na tom bude,“ popisoval plány Holland.

Slova, že je Zetterberg klíčovou součástí, nejsou rozhodně jen z úcty k němu. Zetterberg zastává v dresu Red Wings roli kapitána už šest sezon. Navíc produktivitu má také více než slušnou, v uplynulém ročníku získal v týmu více bodů jen Dylan Larkin (63 - za 16 branek a 43 asistencí). 

Po konci základní části, kdy pro Detroit skončila sezona, Zetterberg řekl, že očekává, že se v září normálně dostaví na tréninkový kemp a že plány nehodlá měnit.

„Pro mě to bude to samé jako už několik let. Dám si chvilku dovolenou, potom v létě budu makat a vyléčím nějaká zranění ve snaze vrátit se lepší a silnější,“ říkal odhodlaně začátkem dubna.

Poslední operaci prodělal v roce 2014, kdy po jednom zápase nebyl schopný dále pomoct olympijskému výběru Švédska. Od té doby zmeškal jen pět zápasů v NHL, všechny v ročníku 2014/15. „Ta operace měla jediný cíl. Abych mohl odehrát co nejvíce zápasů. Není to ale jenom o tom, že jsem sobec a chci hrát. Chci také pomoci týmu, něco na tom ledě předvést,“ ujišťoval.

Jak Ken Holland, tak samotný Zetterberg znějí velmi odhodlaně, ale všichni víme, že když tělo řekne dost, musí se poslechnout. Uvidíme, jestli poslechne i Henrik Zetterberg.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.