bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zibanejad přijímá roli lídra. A chce dostat Rangers do play-off

11. června 2019, 12:30

David Zlomek

Mika Zibanejad si uvědomuje, že poslední dvě sezony se nenesly v duchu, který by on sám chtěl. Jeho Rangers se totiž nedostali do play-off a vyhlásili přestavbu. Ta může být značně urychlena ziskem Jacka Hughese nebo Kaapa Kakka, případně třeba podpisem Artěmije Panarina. I to mu dodává pocit, že budoucnost nevypadá vůbec zle.

„Samozřejmě, že když má váš tým tak vysoký výběr a k dispozici jsou tak dobří hráči, tak se na to těšíte,” řekl Zibanejad, sám celková šestka draftu 2011. „Na druhou stranu víme, že musíme být trpěliví. Přechod do NHL není sranda. Někteří hráči to zvládnou lépe než jiní. Doufejme, že cokoliv se stane, bude to nejlepší pro náš tým.”

Jak bylo v úvodu zmíněno, Rangers jsou oficiálně v přestavbě. Loni se zbavili takových jmen, jako jsou například Rick Nash, J. T. Miller nebo Ryan McDonagh. Letos Manhattan opustili Mats Zuccarello a Kevin Hayes. Zároveň byla sezona 2018/19 první v NHL pro Davida Quinna, dříve trenéra bostonské univerzity.

„Byla to těžká sezona, jako na houpačce. Na začátku jsme byli docela dobří, vydrželo nám to až do Vánoc, možná do zápasu All Stars. Tehdy jsme měli šanci na play-off,” vzpomíná švédský hokejista. „Neměli jsme ty nejvyšší cíle, ale po play-off jsme pokukovali. Bylo to dobré, ale pak přišlo to, co jsme čekali (výměny klíčových hráčů - pozn. aut.). Odešli dobří hráči a hlavně kamarádi.”

„Jasně, je potřeba se na ty výměny dívat z dlouhodobého hlediska, ale s prohrami nikdy nejste spokojeni. Chceme vyhrávat, proto hrajeme,” dodal odhodlaně.

Cílem jsou pro něj hlavně vyřazovací boje. Teď má dlouhé volno, ale nezahálí. Doma ve Švédsku trénuje. Mnohem raději by se ale hnal za stříbrným pohárem.

„Chtěli jsme se tam dostat. V průběhu sezony jsme cítili, že by to mohlo jít. Mám na mysli některé zápasy, které mohly dopadnout jinak... Ale to, že jsme jich prohráli tolik, není náhoda. Scházela nám zkušenost, někdy chladnokrevnost,” uznal férově.

Co se týče Zibanejada samotného, ten si vyčítat nic nemusí. S klidem můžeme konstatovat, že lepší hráč letos dres Rangers neoblékl. Má za sebou životní sezonu, nevynechal ani zápas a připsal si 74 bodů za 30 branek a 44 asistencí. Není tak překvapením, že šestadvacetiletý centr vyhrál klubové tabulky v kategorii střelec, nahrávač, střelec v přesilovce a také dal nejvíce vítězných gólů.

„Vždycky je tam prostor ke zlepšení. Měl jsem za sebou dobrou letní přípravu, stejnou budu mít i letos. Prostě se snažím zlepšovat,” dodal skromně Zibanejad, jehož kořeny sahají až do Íránu.

Nutno uznat, že výměna, jež Rangers provedli se Senators v létě 2016, se newyorskému celku vyplatila. Zatímco Derick Brassard, jenž putoval do kanadské metropole, spíše paběrkuje, Zibanejad se prosazuje čím dál víc a roste do role prvního centra. Přesně takového Rangers do následujících let potřebují.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.