bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zibanejad se vyhnul arbitráži a prodloužil s Rangers smlouvu o pět let

26. července 2017, 18:00

Petr Sumbal

Mika Zibanejad je dalším hráčem, kterému se v posledních dnech úspěšně podařilo vyhnout arbitráži a podepsat se svým klubem nový kontrakt. Švédský útočník si výrazně polepši. Místo 2,36 milionu dolarů, které pobíral v minulé sezoně, bude po dobu příštích pěti let odměňován průměrně 5,35 miliony na sezonu.

Zibanejad se v NHL poprvé objevil v sezoně 2011/12 v dresu Ottawy, která si jej v draftu vybrala jako šestého hráče v pořadí. Za Senátory odehrál ještě další čtyři sezony, než byl před minulým ročníkem vyměněn do New Yorku Rangers.

Za Jezdce v první sezoně naskočil do šestapadesáti zápasů, ve kterých si připsal čtrnáct bodů a třiadvacet asistencí. Více utkání nestihl kvůli zlomenině lýtkové kosti. I tak ale stihl naskočit do play-off, kde svému týmu pomohl devíti body k postupu do druhého kola.

V nadcházející sezoně by měl mít čtyřiadvacetiletý Švéd v týmu ještě důležitější roli nežli doposud. Rangers totiž vyměnili první centra Dereka Stephana a uvolněné místo by mohl zabrat právě Zibanejad.

„Když jsem zjistil, že byl Derek vyměněn, hned jsem zbystřil a věděl jsem, že by to pro mě mohla být šance dostat v týmu velkou roli,“ řekl Zibanejad. „Myslím, že na mém místě by nikdo nedokázal říct 'Ne' příležitosti, jako je tato. Jsem opravdu velmi šťastný a natěšěný na novou sezonu. Vždycky se chcete zlepšovat a pokaždé se snažíte mít lepší sezonu, než byla ta předchozí. A na tu novou se já moc těším.“

Stephan není jediným centrem, který klub opustil, Oscara Lindberga si v rozšiřovacím draftu vybralo Vegas Golden Knights. Kromě Zibanejada budou o větší vytížení bojovat také Kevin Hayes, David Desharnais a Christoval Nieves. Středního útočníka může hrát také všestranný J. T. Miller a o slovo se hlásí také osmnáctiletý Lias Andersson, první volba Rangers v letošním draftu, který oslnil na nováčkovském kempu.

 „Každý hráč chce mít co nejdůležitější postavení v týmu. A já tvrdě pracuji na tom, abych měl jistotu, že využiji každé takové šance, kterou dostanu,“ plánuje Zibanejad neponechat nabídnutou příležitost ležet ladem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.