bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zisk Hughese a Subbana ve dvou dnech aneb snový víkend pro Devils

25. června 2019, 12:15

David Zlomek

Radost fanoušků Devils asi nebere konce. Alespoň zatím ne. A není se co divit, během dvou dnů organizace z Newarku získala dva borce, kteří můžou otočit chod celé organizace. Se ziskem prvního počítali tak nějak s jistotou, k dispozici byli na draftu Jack Hughes a Kaapo Kakko. Tady prostě nešlo vybrat špatně. V sobotu pak všechny překvapil bleskový trejd, ve kterém Devils získali hvězdného P. K. Subbana.

Jako první bylo na řadě páteční první kolo draftu. To sledovali fanoušci Devils s velkým očekáváním. Ještě aby ne, když jejich tým bral z celkové první pozice. K Jacku Hughesovi pak přidali v sobotních dalších kolech Devils dalších deset mladíků.

„Myslím, že si svými výběry dost rozšířili své pole talentů, bylo jich dost,” komentoval počínání New Jersey analytik ESPN Chris Peters. „Řekl bych, že i to je hodně důležité. Samozřejmě je zbytečné se bavit o Jacku Hughesovi. Každý ví, co je zač a co přinese. Získali ale třeba Tyce Thompsona nebo Nikitu Okhotyuka.”

 „Každý hráč, kterého vybrali, nabízí přitom něco jiného,” dodal ještě. „Je to však přirozené, když měli k dispozici tolik výběrů. Nejen, že získáte více hráčů, ale také díky nim získáte něco, co vám v týmu chybí.”

Jak už bylo mnohokrát zmíněno, všechno odstartoval výběr Jacka Hughese z celkového prvního místa. Mladý Američan byl v letošním draftu nejvýše postaveným zástupcem z USA nebo Kanady.

„Je to typ hráče, který otočí celou organizaci vzhůru nohama,” charakterizoval ho Peters. „Samozřejmě v pozitivním smyslu slova. Když si vezmete, že v týmu je dále Taylor Hall, Nico Hischier a navíc P. K. Subban, dojde vám, že už teď mají hvězdnou sestavu. Jack dostane šanci jít hned do NHL. Je to obrovský talent. Jeden z největších, co jsem kdy viděl.”

V sobotu pak přišlo z hlavy Raye Shera poměrně velké překvapení. Už delší dobu se spekulovalo, že by se mohl P. K. Subban stěhovat, nicméně Nashville dlouho nebyl schopný najít zájemce, který by si ponechal jeho celý plat, jenž činí devět milionů dolarů ročně. Než přišli Devils. Ti poslali Predators na oplátku Stevena Santiniho, Jeremyho Daviese a dva výběry ve druhém kole draftu.

„Řeknu to jednoduše, pro naši organizaci to byly skvělé dva dny,” cituje Shera oficiální web Devils. „Když je P. K. na ledě, záleží mu jenom na jednom. Na vítězství. Líbí se mi, že ještě Stanley Cup nevyhrál, takže je stejně hladový jako my.”

Devils se sice museli vzdát svého letošního výběru ze 34. místa, aby Subbana dostali, nicméně když vezmeme v potaz, jakého hráče za to dostali a jaké hráče na draftu ještě vybrali, byla to cena, která se dá skousnout.

„Je to parádní hráč, který se řadí mezi nejlepší obránce ligy. Tím, že jsme ho přivedli, udělala naše organizace obrovský krok,” řekl Paul Castron, jenž v New Jersey vykonává pozici ředitele skautingu.

V neděli ráno se musel snad každý fanoušek Devils probouzet s úsměvem. Což byl jeden z cílů celého víkendu.

„Jsme nadšeni, jakým stylem se nám podařilo zlepšit tým, ale jsme rádi také za fanoušky,” uvedl prezident Devils Hugh Weber. „Na toto čekali dlouho a zaslouží si, aby viděli svůj tým lepší a lepší. Říkali jsme, že máme plán, na kterém tvrdě pracujeme. Myslím, že výsledek naší práce se teď ukázal v celé své kráse.”

A co dál? První červenec, kdy se budou lovit velká jména z rybníku volných hráčů. I ten Ďáblům pomůže ve skládání kádru. Už teď je ale jasné, že nadšení před novou sezonou v New Jersey dlouho nebylo větší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.