bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Život v bublině bez Fortnitu: Stars se baví kartami, Stone kanadským Netflixem

28. července 2020, 17:55

Patrik Czepiec

Všechny týmy účastnící se pozměněného formátu vyřazovacích bojů se v posledních dnech aklimatizují na nezvyklé podmínky ve dvou vybraných hostitelských městech. Pokud hráči, odříznutí od zbytku světa, zrovna nepilují dovednosti v tréninkových halách, zábavu hledají alespoň na internetu. Jenže třeba takový Dallas má smůlu. Na hotelových pokojích v Edmontonu je Wi-Fi připojení žalostně pomalé, k populárním on-line hrám jako Fortnite nebo Call of Duty se zástupci Stars nedokáží připojit.

Nejde ale jen o bezvýznamné vyplnění volného času. Hokejisté ze státu Texas pevně věřili, že se v zabarikádovaných pokojích budou moci vídat se svými nejbližšími alespoň prostřednictvím videohovorů. To je ale v tuto chvíli téměř nemožné. Jak ostatně ukázal příspěvek obránce Stephena Johnse na Instagramu, rychlost přenosu dat se pohybuje pod třemi megabyty za sekundu.

Mobilní zařízení ještě takovou sílu připojení zvládají, na žádné velké surfování po internetových vlnách to ale nevypadá. A přestože Dallas během sezony cestoval na zápasy charterovými lety bez přístupu k Wi-Fi, srovnávat několikahodinovou dopravu s pobytem v hotelu, který může ve své nejdelší možné formě trvat dva a půl měsíce, je nepřístojné. 

S voláním domů má tak problém mimo jiné slovenský zadák Andrej Sekera. Jeho opětovný návrat do vlasti bude s velkou radostí vítat dvouletý syn Marko. Do té doby může svého otce sledovat na televizní obrazovce. V kádru Dallasu by Sekerovi mělo náležet místo ve třetím obranném páru vedle zmíněného Johnse.

Problémy s datovými toky se ale netýkají pouze ubytování Stars. V pondělí dočasný hlavní kouč Rick Bowness prezentoval novinářům své dojmy z dosavadního průběhu tréninkového kempu, který z pohledu zelenobílého týmu vyvrcholí čtvrtečním přípravným utkáním proti Nashvillu. Z trenérova projevu se dochovalo jen několik těžko srozumitelných slov, každou jeho větu přerušilo nežádané hluché místo.

Reprezentanti organizace z jihu Spojených států zatím ve svém volném čase mastí hlavně karty. A těší se dobrému zdraví. Nikdo z Dallasu netrpí symptomy nemoci COVID-19, v klubu nepanují ani svalové či jiné potíže. Do akce se po dvoudenním odpočinku včera vrátil i brankář Ben Bishop.

Lightning mají rodinky hned vedle postelí

Ostatní celky doposud výraznější problémy s pobytem v hostitelských městech nehlásí. Podle kapitána Tampy Bay Stevena Stamkose, který se stále sbírá po operaci v dolní části těla a v pondělí byl po několikaměsíční pauze konečně plnohodnotným účastníkem tréninku, dokonce zázemí odpovídá světové úrovni. 

Všichni hráči Bolts navíc na svých nočních stolcích našli po příjezdu do Toronta příjemné překvapení od vedení klubu - rotující fotografie svých nejbližších. Stamkose zahřál pohled na ročního syna Cartera a psa Triggera. 

„To mě opravdu potěšilo,” neskrýval Kanaďan své nadšení pro The Athletic. 

Napětí z blížícího se play off si už začalo uvědomovat i mužstvo Golden Knights, které do Edmontonu vycestovalo bez své hlavní ofenzivní hvězdy Maxe Paciorettyho. Nejproduktivnější hráč i nejlepší střelec týmu rehabilituje po drobném zranění z tréninkového kempu. Svěřil se raději do péče fyzioterapeutů v Las Vegas. 

„Doufal jsem, že se stihne vrátit, ale bohužel. Trvá to o něco delší dobu, než jsme si mysleli. Teď tu sice s námi není, nicméně určitě se přidá okamžitě, jakmile bude zase zdravý a schopný hrát,” ujišťuje hlavní trenér Golden Knights Peter DeBoer.

Zbytek jeho sestavy se mezitím usadil v hotelových místnostech. Jedním z hráčů, kteří vybalili kufry, je i Mark Stone. Křídelník se skvělou schopností odebírání kotoučů na vlastní polovině hřiště v základní části zaostal za Paciorettym jen o tři body. Pokud se jeho kolega nestihne vrátit před startem play off, hlavní naděje fanoušků se budou upínat právě k osmadvacetiletému útočníkovi z Winnipegu. 

„Když jsme přistáli, trvalo mi asi půl hodiny, než jsem si uložil své oblečení do skříní a roztáhl speciální náčiní na puttování golfovou holí. Je skvělé, že v televizi jsme našli kanadskou verzi Netflixu, protože alespoň objevím nějaké nové filmy,” vyložil Stone své plány ohledně možných aktivit mimo hrací plochu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.