bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Životní výlet. Švédští fanoušci Sabres zavítali do Buffala

24. prosince 2015, 7:30

David Zlomek

Mikael Hübinette sedí v hledišti First Niagara Center a chrlí ze sebe jména hráčů, za které hrál jako desetiletý kluk doma ve Švédsku na své hrací konzoli Sega Genesis. Alexander Mogilny. Pat LaFontaine. Dale Hawerchuk. Dominik Hašek. Buffalo Sabres, říká, byli neporazitelní. „S tím týmem jste nemohli prohrát. Tady to všechno začalo – a pokračuje dodnes. Teď je mi 32,“ říká pro oficiální webové stránky Sabres.

Teď je o dvacet dva let starší, ale vášeň, která byla zažehlá už u videoher, je dnes ještě silnější. Dychtivě ze Švédska sleduje svoje Sabres už po dvě dekády. Zažil tak ne moc povedené období na přelomu tisíciletí, ale i dvě konferenční finále dva roky po sobě (2006,2007). Momentálně se dívá na to, jak se v klubu snaží velkými kroky dosáhnout toho, aby byli co nejkonkurenceschopnější.

Když se zdaří, říká, tak v jednom týdnu vidí tři zápasy živě. To není tak špatné na to, jak dlouho zabírá prostor na to, aby si všechno naplánoval. Přeci jenom, když zápas začíná v sedm hodin večer tamního času, ve Švédsku je, stejně jako u nás, jedna ráno. Tohle znají snad všichni evropští fanoušci zámořského hokeje.

Ale teď, poprvé v životě, tohle nemusí řešit. Na sobě má dres švédského MODO (jeho oblíbený tým a bývalý tým brankáře Sabres Linuse Ullmarka), kolem krku šálu s barvami Buffala Sabres. Ano, Hübinette konečně vidí zápas svého milovaného týmu z hlediště First Niagara Center.

Ve Spojených státech je vůbec poprvé – výlet, který plánoval tak dlouho, se až teď stal skutečností. „Můj syn se narodil před rokem a moje přítelkyně s ním byla doma. Teď po Novém roce půjde zase do práce. Potom už bych nebyl schopný to udělat. Viděl jsem, že se čas krátí, tak jsem musel jet,“ vypráví a směje se.

Jakmile jeho kamarád David Jonsson souhlasil, že pojede s ním, bylo vše připraveno. Plán byl letět do Buffala na 12. prosince, kdy tam zavítali losangeleští Kings, autem přejet do Detoritu, kde hrálo Buffalo další zápas, a pak se vrátit zpátky do města, odkud je to blízko k Niagarským vodopádům, kde hráli Sabres ještě proti New Jersey a Anaheimu.

Co však Hübinette a Jonsson neočekávali, bylo to, že se jeden z prodavačů lístků na stadionu nedozví to, že na zápas letěli skoro 4 000 mil. A už to jelo, čekalo je sladké překvapení. Kromě toho, že viděli čtyři zápasy, tak byli pozvání ještě do kabiny týmu, kde strávili nějaký čas s Ullmarkem a jeho švédským spoluhráčem Johanem Larssonem.

„Byl jsem extrémně šťastný,“ komentuje Hübinette moment, kdy vstoupil do kabiny. Poukázal také na strop, na kterém je uprostřed logo Sabres, jakožto na aspekt, který ho obzvláště omráčil. „Je to úžasné, tak krásné. Teď to mám na twitteru jako profilovku,“ říká a končí tak povídání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.