bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zklamání? Ani náhodou. Pickard se na působení u Golden Knights těší

19. srpna 2017, 14:00

Martin Schwarz

Nikdo nepochyboval, že si nováček Vegas Golden Knights na rozšiřovacím draftu do brankoviště vybere pittsburského šampiona Marca-André Fleuryho. Nejistota však dlouho panovala okolo druhého gólmana, Zlatí rytíři měli možnost ukázat na kteréhokoli nechráněného maskovaného muže. Nakonec sáhli po nadějném Calvinu Pickardovi, který se nemůže dočkat, až za nevadský celek odehraje první zápas.

Není snadné být gólmanem, jehož čerstvě založený klub National Hockey League zvolí při rozšiřovacím draftu do svého týmu. Popravdě, většina brankářů spíš doufala, že se jim tento osud vyhne a zůstanou v místě, kde aktuálně působí. Pětadvacetiletý Kanaďan Calvin Pickard ovšem přesunu ke v pořadí jednatřicáté organizaci ligy nelituje. „Budou to nové zkušenosti pro nás všechny. Pro hráče, trenéry i zbytek realizačního týmu,“ utrousil před novináři z nhl.com dosavadní strážce branky Colorada Avalanche. 

Vybrali si tě

„Pokud do sezóny půjdeme s otevřenou myslí, čeká nás spousta zábavy. Chystáme se hrát hokej v Las Vegas a myslím, že takovou příležitost by chtěla dostat spousta hráčů. Každý z nás se moc a moc těší.“ Pickardova cesta ke Zlatým rytířům začala ráno 21. června. Zrovna pobýval v posilovně na rotopedu, když mu na mobil přišla zpráva od agenta. „Zavolej mi, mám něco, co bys měl vědět,“ stálo v textovce. A rodák z Monctonu nepotřeboval věštecké schopnosti, aby mu hned došlo, čeho se novinka týká.

Agent dle očekávání klientovi sdělil, že jej Laviny zařadily na seznam nechráněných hokejistů, takže existuje šance brzkého putování o dům dál. Zámořská média a všemožní analytici navíc bez otálení začali spekulovat, že právě Pickard bude tím, kdo se stane druhým lapačem puků ve Vegas. Reprezentant javorových listů na druhý den naspal jen pár hodin, po probuzení obdržel další telefonát, tentokrát mnohem zajímavější. Pickardův agent Rick Winter nekličkoval: „Kontaktovali mě Golden Knights, že si tě vyberou.“ A bylo to.

Vysoký muž, kterého Colorado Avalanche zvolili na draftu roku 2010 ve druhém kole (celkově devětačtyřicátého), pochopitelně prožíval smíšené pocity, nicméně měl aspoň jednu důležitou jistotu. Vegas hráčovu agentovi slíbilo, že Pickarda dále nebude měnit a zůstane součásti sestavy Zlatých rytířů. Pro gólmana v nejlepším hokejovém věku jde o vůbec první změnu trikotu. Většinu juniorské kariéry strávil v Seattlu, v rámci NHL hájil pouze barvy Lavin. 

„Nejprve to pro mě samozřejmě byl šok,“ přiznává Pickard. „V Coloradu mám hodně kamarádů a vybudovaných vztahů, všichni se tam ke mně chovali moc pěkně. Ale na druhou stranu mi dělá velikou radost, že budu součástí nově vzniklého klubu. Od prvního dne, kdy mě Las Vegas zvolilo, jsem jen a jen natěšený.“ 

Zná halu i trenéra

Aby taky ne, utvoří tandem s Fleurym, jenž si vysloužil pověst dobrého parťáka, k tomu vyhrál tři Stanley Cupy. Přičtěme i fakt, že by Zlatí rytíři neměli mezi tvrdou konkurencí zapadnout, jelikož oproti dřívějším nováčkům dostali během rozšiřovacího draftu řadu zajímavých výhod, jež z nich dělají konkurenceschopný výběr. Nemluvě už o nadšených fanoušcích Vegas, ti na svém území konečně uvidí sportovní soutěž na světové úrovni.

Calvin Pickard nepůjde zcela do neznáma. Zaprvé v T-Mobile Areně (hala, kde budou Golden Knights hrát domácí utkání) loni na podzim Colorado vyzvalo v přípravném mači Los Angeles. Takže kanadských brankář svatostánek stihl poznat a mimochodem si ho moc pochvaluje. 

Zadruhé trenér nevadské organizace Gerard Gallant dělal asistenta trenéra Kanady na květnovém mistrovství světa, kam se vydal i Pickard. „Na šampionátu byl Gallant skvělý,“ přikyvuje gólman. „V tu chvíli jsem ještě nevěděl, že skončím ve Vegas, každopádně mám radost, že je náš kouč.“

Dokáže se Calvin Pickard u nevadské organizace prosadit a odchytat dostatečný počet utkání i v konkurenci zkušeného Marca-André Fleuryho? Naposledy za Avalanche nastoupil k 50 duelům a mnohdy předvedl skvělé výkony. Otázkou je, zda zvládne vést mužstvo za výhrami několik utkání po sobě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.