bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zklamání. Mrázek si popovídal s bývalými spoluhráči, ale zápas si neužil

21. března 2018, 13:00

Jiří Lacina

Velké vzrušení pociťoval Petr Mrázek před úterním duelem Philadelphie v Detroitu. Vracel se totiž tam, kde ho draftovali a kde strávil celou dosavadní kariéru v NHL. Jiný dres okusil až nedávno a teď se v něm přijel předvést právě do Hockeytownu. „Bude pěkné být zpátky, ale jakmile to začne, nehraje roli, kdo je na druhé straně. Jedeme sem hlavně udělat dobrý výsledek,“ říkal český gólman.

Bohužel, zápas pro něj neskončil, jak si představoval. Dobrý výsledek se konal jen zčásti, pro Mrázka vůbec. Po třech inkasovaných gólech odjel ostravský rodák na střídačku a v brankovišti ho nehradil Alex Lyon. Nezkušený gólman dovedl utkání ze stavu 1:3 aspoň k remíze 4:4, v samostatných nájezdech pro sebe urvali druhý bod hráči domácích Rudých křídel.

Výsledek byl o to smutnější, že Detroit už prakticky nemá o co hrát. Red Wings deset posledních utkání prohráli a pokud je někde tlačí bota, tak právě v ofenzivě. Z oněch deseti klání pětkrát vstřelili jen jeden nebo žádný gól. Nyní nasázeli Mrázkovi ve druhé třetině během čtyř minut tři branky, což je na Detroit nevídaná exploze. „Hlavně Glendeningův gól jsem měl chytit,“ litoval Mrázek. 

Průměrným výkonem bohužel jen potvrdil letošní herní nevyrovnanost. Zámořské noviny píšou o sezóně „nahoru-dolů“. Také to byl důvod, proč nakonec musel odejít do Philadelphie. „Myslel jsem, že jsem na to připravený, ale když ta situace přijde, uvědomíte si, že je všechno pryč,“ vzpomínal před utkáním na okamžik výměny český gólman. „Čeká vás ale nový život a já se na něj těšil.“

V Little Caesars Areně se v úterý objevil poprvé jako host. Před rozbruslením prý vtipkoval s bývalými spoluhráči. S Andreasem Athanasiouem se třeba bavil o tom, co by na něj mohl vyzkoušet v samostatném úniku. Podobně jako Tomáš Tatar, jenž se vrátil do Detroitu před dvěma týdny jako hráč Las Vegas, také Mrázek si kontakt se starými kamarády užil.

„Petr je skvělý, zábavný chlap,“ řek Gustav Nyquist. „Jako v případě ‚Tatse‘ je těžké vidět odcházet někoho, kdo tu byl takovou dobu…“

Moment samotného trejdu byl nepříjemný, Mrázek si ho před novinářskými diktafony vybavil docela přesně. „Volali mi v 9.30 večer, šel jsem na stadión, sbalil všechno, co jsem mohl. Doma jsem si vzal jen nejnutnější věci na cestu. V první polovině sezóny jsem tady moc nechytal, po novém roce jsem chytal víc a byl jsem za to rád.“

Dost šancí dostává i ve Philadelphii, která má stále Elliotta i Neuvrtha na marodce. Výkony ale kolísají. Přitom před dvěma lety se zdál být český brankář budoucností Red Wings. Ve třiadvaceti letech se jeho jméno skloňovalo v souvislosti s Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezóny. Ve třinácti utkáních dokázal v jednu dobu stlačit počet inkasovaných branek na šestnáct.

Nyní je situace mnohem složitější. Potíže mimo led a nevyrovnanost výkonů bohužel Mrázka dostávají do situace, kdy může mít v létě problém svou existenci v NHL obhájit. Končí mu smlouva a získat novou nemusí být snadné. Co do čísel už je z letošní brankářské čtyřky ve Philadelphii průběžně ve všech směrech nejhorší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.