bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zkoušky pro zkušené. O angažmá se popere kokainový hříšník i bývalý Buldok

31. srpna 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Jelikož se NHL dál řídí heslem "Mládí vpřed", starší hokejisté to nemají se sháněním nového působiště vůbec jednoduché. Vždyť i Jiří Hudler s Radimem Vrbatou čekali na další štaci do srpna a Dominic Moore, tolik užitečný hokejista, si musel počkat až na předposlední srpnový den. Další borci, kteří již v profesionálním hokeji něco odehráli a krk jim nějaký ten pátek zdobí tři křížky, se musejí rvát o své bytí a nebytí v zámořské soutěži v přípravných kempech. A záruka úspěchu pro ně mnohdy představuje nedosažitelnou chiméru.

Čerstvě podepsali zkušební kontrakty Američan Chris Higgins a Kanaďan Jarret Stoll, prakticky vrstevníci, dělí je od sebe necelý rok. Higgins je známý především dlouholetým působením ve Vancouveru, modrý dres Canucks oblékal šest sezón a v Britské Kolumbii si užil výlet do finále Stanley Cupu. U Kosatek se mu dlouho dařilo, předvedl za ně i svou dosud nejlepší sezónu v kariéře, kdy se rychlonohý bruslař blýskl 18 góly a 43 body.

Na závěr vancouverského působení nicméně bývalý hráč yaleských Buldoků v univerzitní NCAA a hamiltonských Buldoků, tou dobou farmy Montrealu Canadiens, nebude vzpomínat v dobrém. GM Jim Benning chtěl třiatřicetiletého útočníka vyměnit, jenže neuspěl a posléze poslal Higginse do záložního týmu, kde rodák ze Smithtownu zaznamenal za 22 zápasů 13 bodů, vše se následně uzavřelo vykoupením posledního roku jeho čtyřletého kontraktu.

Nyní se po šesti letech vrací na try-out do Calgary, za Flames v ročníku 2009-10 odehrál tucet zápasů. Zásadnější ovšem je, že se shledá se Glenem Gulutzanem, který nově vede Plameny a před příchodem do Alberty pracoval tři roky s Higginsem jako asistent ve Vancouveru. To o rok starší Stoll, pomalu se blížící k metě 900 odehraných mačů v NHL, nemá s Columbusem, kam míří na zkoušku, dosud žádné zkušenosti. Zná jej jen jako soupeř.

U Modrokabátníků evidentně slyšeli na dva prsteny pro vítěze Stanley Cupu na rukou ostříleného centra, jehož navíc zdobí výjimečná úspěšnost na vhazování (v minulém ročníku přes 57 %). Sezóna 2015-16 vedla i v jeho případě přes waiver list, nicméně zatímco Higgins po zapsání na listinu nechráněných hráčů skončil na farmě, Stolla si od newyorských Jezdců vyžádali minnesotští Wild, zoufale toužící po probuzení malátného kádru.

Stoll, kterému asi již nikdo nikdy neodpáře jeho drogový přešlap, je vyhlášeným univerzálem, poslední roky ale výrazně, podobně jako letos u Higginse, pokulhává jeho produktivita.  Tentokrát se zmohl na devět bodů v 80 zápasech. Modrokabátníci jej každopádně nepřivádějí kvůli ofenzivním hodům, někdejší juniorská hvězda by pro ně mohla plnit roli psa obranáře. Podobnou, s jakou počítají bostonští Medvědi pro Moorea (více zde).

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.