bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zlatí rytíři, zlatý tiket? Vegas může udělat z některých sázkařů boháče

22. května 2018, 10:30

Jiří Lacina

Byla to atrakce. Po sedmnácti letech vstoupil do NHL nový klub, některým lidem přišlo zábavné vsadit na jeho vítězství ve Stanley Cupu. „99,99 procent takových sázkařů chtělo mít v tom tiketu jen upomínkový předmět na památku,“ myslí si Jim Murphy, odborník ze sportsbettingexperts.com. Jenomže sezóna končí a vy si teď všechno zasaďte do kontextu přelomu května a června 2018. Z některých lidí mohou být brzo milionáři!

„Znám chlapa, který je velkým hokejovým fandou a vlastní sezónní permanentku Golden Knights,“ cituje Murphyho ekonomický magazín Forbes. „Jeho původním záměrem bylo jen dát dohromady zajímavou sbírku artefaktů, které by si pověsil na zeď v kanceláři. Nyní má v ruce tiket, který mu může vynést šestimístnou sumu.“

Psali jsme o tom už loni v červnu. Kurzy na absolutní vítězství Las Vegas byly v městě hazardu vysoké, někde dokonce 500:1. Vždyť pro nováčky NHL byl problém dostat se ve své první sezóně jen do play off, od roku 1991 to nedokázal žádný z nich. Představa Stanley Cupu zněla naprosto fantasticky. Nyní je Las Vegas prvním finalistou a čeká, jestli se v boji o pohár utká s Washingtonem nebo Tampou Bay.

Jak připomíná Forbes, pokud někdo opravdu vsadil na Vegas s kurzem 500:1, může mu dvacka přinést 10 tisíc dolarů. V zásadě je jedno, jestli se bavíme o dolarech nebo jiné měně, ačkoli největší objem sázek na Golden Knights přijali nepochybně v USA.

Jakkoli vypadá takový úspěch ojedinělých nadšenců dramaticky, sázkovým společnostem podle mínění odborníků tolik škody nepřinese. „Sedmimístné prohry zní hůř, než jak to ve skutečnosti dopadne. Bude to mít asi stejný účinek, jako když se nepovede jeden víkend v NFL,“ míní Murphy.

„Není náhoda, že třeba v Nevada Sports Books neměli ztrátový měsíc od července 2013. Dokonce i kdyby Golden Knights opravdu vyhráli, klidně se vsadím, že nevadské sázkovky skončí ten měsíc v černých číslech. Sport obecně generuje příběhy, jako je tenhle. Má velkou publicitu,“ dodává Murphy.

Historie přinesla podobných příběhů několik. V Anglii byly na Leicester City v roce 2016 kurzy i 5000:1, přesto tenhle klub nakonec Premier League vyhrál. Ten kurz byl tehdy hodně hloupý a jeho tvůrci se následně zapřísáhli, že něco takového už nikdy nevypíšou. Vždyť Paddy Power měl ve stejné době na to, že „Elvis žije“, kurz 2000:1. Vítězství Leicesteru byl šok, stejně jako třeba triumf Řecka na mistrovství Evropy ve fotbale 2004, na které byly kurzy 150:1.

Kurzy na Vegas mezitím pochopitelně spadly. Minulý týden už byly přibližně 2:1, víc se obecně věřilo jen Tampě, na kterou byly v zámoří kurzy ještě o něco nižší. Těch, kteří si na Vegas vsadili už před sezónou, určitě nebylo moc. Třeba místní sázkovka Westgate navýšila původní kurz 300:1 na 500:1 právě proto, aby „věci rozhýbala“. Kdo tu odvahu měl a nebál se sáhnout hlouběji do peněženky, může být za nějaký ten týden náramně spokojený.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.