bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zlé časy slavného kanonýra. Heatley nikoho v NHL nezajímá, Kačeři ho poslali na farmu

31. prosince 2014, 10:45

Tomáš Zatloukal

Býval obávaným střelcem, svého času možná vůbec nejlepším v NHL. Dynamické bruslení, přesná střela a neomylný instinkt mu pomohly dvakrát za sebou pokořit padesátigólovou metu. Jenže po odchodu ze San Jose do Minnesoty, kam putoval za Martina Havláta, se Dany Heatley výkonnostně trápí. Angažmá u Divochů skončilo obrovským fiaskem a dvojnásobný mistr světa se neprobral ani v Anaheimu. Za šest zápasů v dresu Kačerů nedokázal zaznamenat jediný bod.

Abychom byli spravedliví, musíme zmínit, že sezóna 2014-15 pro Heatleyho začala na marodce, potíže s třísly mu překazily pokus o restart kdysi tolik úspěšné kariéry. Anaheim německého rodáka, který ovšem reprezentuje Kanadu, poslal do AHL na kondiční starty, aby se rozehrál. Na farmě nepřesvědčil, přesto od Ducks dostal onu šest utkání dlouhou šanci v prvním týmu. Zůstala po hříchu nevyužita a přišlo, co přijít muselo. Heatley se předevčírem ocitl na waiver listu, odkud si ho mohl stáhnout kterýkoliv klub.

Jenže Heatley nikoho nezaujal natolik, aby si s ním zbytečně odčerpal milion dolarů z platového stropu. Proč? Výkonnostně je na tom autor 372 gólů momentálně opravdu bídně, navíc se čím dál více prosazuje názor, že za jeho střeleckými úspěchy stáli především vynikající spoluhráči. Uznávaný list The Hockey News připomíná, že Heatleyho strmý pád začal vedle Mikka Koiva, který přeci jen nesnese srovnání se špičkovými tvůrci hry, se kterými "Heater" nastupoval před ním - třeba Jasonem Spezzou v Ottawě Senators.

Heatley is expected to report to the Admirals. If he can find game, could draw interest from Ducks again or, more likely, another team.

— Eric Stephens (@icemancometh) 30. Prosinec 2014

U Žraloků měl zase k dispozici lahůdkové pasy od Joea Thorntona, rozuměl si také s Patrickem Marleauem. Anaheim si byl do jisté míry vědom, že Heatleyho efektivita bude záviset na kvalitě spoluhráčů, které mu dodá. GM Bob Murray i hlavní kouč Bruce Boudreau vážně uvažovali nad obnovením úspěšné reprezentační lajny Heatley-Getzlaf-Perry. Okolnosti nic takového nedovolily, nejprve marodil "Heater", poté  Corey Perry.

Sám Boudreau přiznal, že Heatley vlastně nedostal férovou příležitost ukázat, co v něm zbylo z bývalé formy. Dá se očekávat, že pokud se mu bude dařit v Norfolku, kam putuje z kabiny Ducks, brzy se dočká návratu do Anaheimu. Admirals by mu měli poskytnout potřebný prostor. Přesto se ozývají hlasy, a opět se můžeme opřít o The Hockey News, které tvrdí, že pro Heatleyho bylo degradování do AHL definitivní rozlučkou s NHL. Ve 33 letech si prý má začít užívat přes 60 milionů dolarů, které během své profesionální kariéry vydělal. Souhlasíte s tím, že dozrál čas na to, aby se Heatley odebral do hokejové penze?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.