bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zmatky v ECHL: Colorado nevrátilo pohár, liga musela vyrobit nový

3. června 2019, 7:00

Václav Jáchim

Velké zmatky potkaly před vyvrcholením play off zámořskou East Coast Hockey League. V soutěži se tradičně bojuje o Kellyho pohár, jenomže poslední vítězové Colorado Eagles trofej nevrátili a liga tudíž nakonec musela bleskově vyrobit jinou. Zástupci soutěže o tom informují na svém webu.

Komisař ECHL Patrick Kelly uvedl, že nebyla dodržena tradice, podle níž se putovní Kelly Cup pravidelně vrací do centrály soutěže, aby ho po skončení play off mohl převzít nový šampion. Eagles byli požádání, aby trofej vrátili do prosince 2018, ovšem nestalo se.

Klub Colorado Eagles získal pohár dvakrát za sebou, po sezoně 2017-18 ECHL opustil a přihlásil se do AHL. Organizace se stala farmou Colorada Avalanche, v uplynulém ročníku oblékali dres Eagles také čeští hokejisté Pavel Francouz s Martinem Kautem.

Šéf ECHL, po jehož jmenovci má trofej název, informoval, že letošní vítěz play off získá nový Kelly Cup. Na trofeji budou uvedeny vítězné týmy se jmény hráčů, trenérů a činovníků, kteří se o triumfy zasloužili. Jde o čtvrtý model Kelly Cupu, tři předchozí jsou uschovány v Hockey Hall of Fame v Torontu.

Pokud Colorado Eagles trofej přece jen vrátí, mohla by do hokejové Síně slávy zamířit také. Zatím to ale příliš nevypadá. „Vedení ECHL si je plně vědomo situace s Kelly Cupem. Rozhodli se ignorovat naše požadavky, takže pohár zůstane v Coloradu. To je vše, co bude k tomuto tématu řečeno," uvedl Martin Lind, majitel Eagles.

Podle komisaře soutěže dal Martin Lind hned po loňském triumfu Eagles najevo, že si jeho organizace pohár ponechá. „Oni vyhráli podruhé v řadě a jejich majitel řekl, že jim zůstane. To je něco neslýchaného," postěžoval si Patrick Kelly.

Finále letošního play off hrají týmy Newfoundland Growlers a Toledo Walleye. v sérii hrané na pět výher zatím vede Toledo 2:1 na zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.