bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změny v Anaheimu? Nabízet se může i například trejd Coreyho Perryho

13. června 2018, 19:15

Jiří Sameš

V sezoně 2016/2017 se Anaheim Ducks dostali až do finále Západní konference, kde prohráli s Nashvillem Predators 2:4 na zápasy. Také letos se od Kačerů očekávalo, že v play-off dojdou daleko. Už v základní části to s nimi ale bylo jako na horské dráze. Po 82 zápasech sice obsadili druhé místo v Pacifické divizi, vyřazovací boje však opustili hodně rychle.

Ducks vstupovali do čtvrtfinálové série proti San Jose Sharks s výhodou domácího ledu, využít se jim to ale nepodařilo. V sérii nevyhráli ani jeden zápas a po porážkách 0:3, 2:3, 1:8, 1:2 pro ně sezona bleskurychle skončila.

Je zřejmé, že po neúspěšném roce musí dojít v každém mužstvu k nějakým změnám. V případě Anaheimu se nabízí například výměna útočníka Coreyho Perryho.

Perry je hokejistou, který patří do Triple Gold Clubu. Ducks jej draftovali v roce 2003 v prvním kole, jako celkově osmadvacátého. Třiatřicetiletý Kanaďan působí v nejlepší hokejové lize už třináct let, odehráno má téměř 1000 zápasů (konkrétně 957). Jeho produktivita ovšem každým rokem klesá. 

V uplynulé sezoně Perry naskočil do 71 zápasů, přičemž si za 17 branek a 32 asistencí připsal pouze 49 kanadských bodů. V play-off pak ve čtyřech zápasech nezaznamenal ani jeden bod. Od hráče, který má v příštích třech letech pobírat 8,625 milionů dolarů je tohle skutečně málo.

Perryho případná výměna bude ale velmi složitá. Jak bylo výše zmíněno, je příliš drahý a jeho produktivita je rok od roku horší. Ve své smlouvě má navíc doložku o nestěhování (No-Movement Clause).

Kačeři mají v tuto chvíli pod smlouvou pouze devět útočníků, pokud počítáme i Troye Terryho, který odehrál poslední dva zápasy základní části.

Očekává se, že generální manažer Bob Murray podepíše kontrakt s Ondřejem Kašem a Nickem Ritchiem. Derek Grant, Antoine Vermette, Chris Kelly, Jason Chimera a J. T. Brown si ale zřejmě budou muset hledat práci jinde.

Nepravděpodobný je také návrat beka Kevina Bieksy, kterému vypršela dvouletá smlouva na 8 milionů dolarů. Defenziva Anaheimu ale jinak zůstane podobná té letošní. Stálou pozici v týmu budou chtít získat švédští mladíci Jacob Larsson a Marcus Pettersson.

Také na postu brankáře se pravděpodobně měnit nic nebude. John Gibson i Ryan Miller mají totiž kontrakt platný i pro příští sezonu.

Ducks jsou pravidelným účastníkem play-off. Za posledních třináct sezon se vyřazovacích bojů účastnili celkem jedenáctkrát. Podaří se jim v příštím roce napravit letošní “nezdar“?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.