bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změny ve Washingtonu: Kempný už nehraje s Carlsonem, Gudas na tribuně

3. března 2020, 12:00

Jiří Lacina

Uzávěrka přestupů přinesla řadu změn, které neminuly ani sestavu obhájce Stanley Cupu z roku 2018. V útoku zkusili Capitals v neděli chvílemi čistě ruské útočné trio Ovečkin - Kuzněcov - Kovalčuk, změny neminuly ani obranu. Z českého pohledu nezbývá než dodat bohužel.

Duo našich beků neustálo konkurenci, která narostla s příchodem obránce San Jose Brendana Dillona. Devětadvacetiletý bek zaujal místo v první dvojici po Michalu Kempném, tedy vedle Johna Carlsona. Pro českého zadáka tím vyvrcholilo období, kdy obtížně hledal svou hru. Aspoň tak reflektoval jeho výkony tisk a kritický k sobě byl i sám Kempný.

„Abych k vám byl upřímný, posledních pár zápasů nebylo z mé strany dobrých,“ řekl před několik dny novinářům.

Chyby přiznává, odpověď na ně ale hledá těžko. Po čtvrtečním zápase s Winnipegem měl dlouhý pohovor s trenérem Toddem Reirdenem, aby si vyjasnili postoje. Vždycky si rozuměli. Kempný doufá, že konverzace povede k obratu k lepšímu.

„Jsme k sobě upřímní celou dobu, od chvíle, kdy jsem přišel,“ říká hodonínský rodák. „Řekl jsem mu, jak jsem se cítil a jak se cítím, byla to příjemná diskuse. Věřím, že mi to pomůže být znovu Michalem Kempným, jak ho všichni znají. Výmluvy nehledám.“

Příchod Dillona zatřásl sestavou. Kempný už není členem první obranné formace, kde ho nahradil právě bek Sharks. „Teď zrovna nenastupuju proti nejlepším hráčům soupeře, jak jsem byl zvyklý. S Radko Gudasem si rozumíme. Makám a hraju, co se ode mě požaduje,“ řekl Čech.

Ano, Kempný se nejdřív přesunul do třetí dvojice ke Gudasovi, což znamenalo významnou redukci času na ledě. V neděli nastupoval s Dmitrijem Orlovem, odehrál čtrnáct minut; jeho český parťák vypadl ze sestavy úplně.

„Gudas je poslední obětí snahy vyspravit modrou čáru u Capitals,“ píše CBS Sports. Tvrdý bek se letos prezentoval slušnými výkony, ubral v pobytu na trestné lavici, defenzivně byl spolehlivý. V plus minus (+17) není ve Washingtonu lepšího hráče. Tradičně dál přispíval ostrou hrou, v sezóně rozdal už 162 hitů, což je průběžně páté nejvyšší číslo v mužstvu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.