bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zmešká start sezony? Seguinovi odložili operaci kyčle

30. října 2020, 18:00

Ondřej Mach

Dva měsíce v bublině bojovali o stříbrný grál a proklestili si cestu až do finálové série proti Tampě. Poslední krok už ale parta kolem Jamieho Benna a dalších udělat nedokázala. Až později začala vyplouvat na povrch zranění, která během vyřazovacích bojů některé borce sužovala.

Zdravotně v pořádku nebyl třeba Tyler Seguin. Darren Dreger z portálu TSN později přinesl informaci, že dlouholetý tahoun Stars laboroval se zraněními kolene, kyčle a třísel.

Dá se předpokládat, že právě tyto trable ovlivnily i Seguinovy výkony. Osmadvacetiletý útočník se v play off trefil pouze dvakrát, navrch přidal jedenáct asistencí. Roli střelce zkrátka přebrali jiní, například Joe Pavelski nebo Denis Guryanov.

Na začátku října pak organizace oznámila, že Seguinovy potíže s kyčlí budou vyžadovat chirurgický zákrok. Generální manažer Jim Nill potvrdil, že po operaci bude následovat čtyřměsíční rekonvalescence.

 

„Předpokládáme, že ji bude mít příští týden. Kvůli koronavirové pandemii existují určitá omezení, tyto věci jsme museli vyřešit. Některé operace byly zrušeny, takže ji ještě neměl. Doufám, že příští týden vás budu moct informovat o tom, že se to pohnulo vpřed,“ řekl Nill novinářům ve čtvrtek.

Seguin od ročníku 2015/16 nevynechal jediný duel základní části, možná i proto ho nyní zdraví dostihlo. Přestože NHL chtěla novou sezonu odstartovat v lednu, tak tohle datum se momentálně jeví jako nepravděpodobné.

Zámořští novináři tak start ligy vyhlížejí spíš na začátku února. „Nikdo nezná časový rozvrh. Nevíme, kdy začne nová sezona, proto to chceme dokončit co nejdříve,“ zmínil ještě Nill.

Kromě kanadského útočníka se během vyřazovacích bojů se zraněními potýkalo množství dalších hráčů Dallasu. Brankář Ben Bishop měl problémy s kolenem a musel na operaci, Antonu Chodubinovi zase doktoři kurýrovali necitlivost v ruce.

Jamie Benn a Blake Comeau pak marodili s ramenem, Roopeho Hintze trápil zlomený kotník. Všichni zmínění hráči by ale měli stihnout začátek nového ročníku.

Čtěte také:
Rekordman Olofsson přesvědčil Buffalo, klubu se upsal na další dva roky
Dál prahne po poháru. Kovalčuk chce zůstat v NHL, vyhlíží starou výzvu a nové angažmá

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.