bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Znovu na odchodu. Vymění už Ottawa Karlssona?

12. září 2018, 8:00

Šimon Rogner

Tak přiznejte se, že už vám to chybělo? Erik Karlsson, o jehož odchodu z Ottawy se spekuluje od uzávěrky přestupů střídavě i celé léto, je podle zámořských médií znovu blízko změny adresy. Server thefourthperiod.com přišel včera s informací, že rozhovory o Karlssonově trejdu se v posledních 24 až 36 hodinách znovu zintenzivnily. Údajně to tvrdí více zdrojů.

Být fanouškem Senators vyžaduje v posledních měsících velké osobní oběti. Není totiž jednoduché fandit klubu, který po příšerné sezóně směřuje k tomu, aby byl v té další ještě horší, klubu, který si vše naplánoval tak, že tu existuje reálná možnost, že příští červenec odejdou jako volní hráči jeho tři nejdůležitější hráči, a klubu, který předevčírem nahrál na Twitter video, u kterého jeden neví, jestli se má smát nebo brečet.

Tak či onak, až si doposlechnete (pokud vás tedy nepřišel shůry varovat anděl strážný a vy jste se na video na jeho radu nepodívali) rozhovor obránce Marka Borowieckiho a vlastníka Eugenyho Melnyka, jak mluví mimochodem o tom, že má v příštích letech k dispozici spoustu voleb v draftu (až na tu nejdůležitější – letošní první kolo), vězte následující.

Novinář serveru The Fourth Period David Pagnotta díky svým zdrojům vypátral, že konverzace se opět rozproudily, a to díky jednomu klubu, který navýšil svoji předchozí nabídku. Zároveň se pak management Ottawy rozhodl, že případnou výměnu by rád vyřešil do čtvrtečního začátku tréninkového kempu.

Vegas bez Ryana, Heiskanen nikam nepůjde

Server dále zmiňuje, že podle zdroje z Východní konference už mezi původní čtveřicí zájemců, která se o švédského obránce zajímala na konci června a na začátku července, nejsou New York Islanders, což znamená, že zůstávají Vegas Golden Knights, Dallas Stars a San Jose Sharks.

Kromě nich o Karlssona během léta uvažovaly také Tampa, Colorado, Vancouver a Florida. NY Rangers a New Jersey jsou naopak spojováni s možností být třetím týmem, který celou transakcí umožní tím, že si výměnou za volby v draftu anebo prospekty vezmou některého z přeplacených hráčů (například Bobbyho Ryana).

Právě Ryan měl být součástí ideálního trejdu z pozice Ottawy, ovšem žádný z týmů nemá pod platovým stropem tolik místa, aby dokázal najednou vzít přes 13 miliónů (nepočítaje další tři roky Ryanovy obří smlouvy). Dost dlouho se nabízeli Golden Knights, ale po nedávné akvizici Maxe Paciorettyho ani jim nezbyde tolik peněz.

Dalším eminentním zájemcem o Karlssonovy služby jsou Dallas Stars. Po nich generální manažer Senátorů Pierre Dorion údajně žádal prospekta Miro Heiskanena (třetí celková volba 2017), což však jeho protějšek Jim Nill jasně odmítl. I tak však obě strany podle serveru The Fourth Period vedou rozhovory o potenciálních výměnách, v nichž Heiskanen není.

Stejně dopadl Dorion také ve Vancouveru. Canucks se odmítli vzdát své volby v prvním kole příštího draftu i útočníka Bo Horvata.

Hlavním problémem stále zůstává to, že Karlsson nemusí se svým novým zaměstnavatelem podepsat novou smlouvu. Pro všechny zájemce tak jde o obrovské riziko, které by případný trejd mohlo zkomplikovat.

Očekává se, že Ottawa bude se zájemci možnou výměnu probírat i v příštích dnech, případně týdnech. To je scénář, na který už je celý hokejový svět zvyklý, ale je reálné, že nyní se konečně dočkáme rozuzlení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.