bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Znovu se můžeme poprat o nejvyšší pozice, všechno záleží jen na nás, vysvětluje Fleury

12. srpna 2018, 12:30

Jiří Sameš

Premiérový ročník Vegas Golden Knights v NHL byl jako ze snu. Tým Gerarda Gallanta totiž dosáhl v základní části na 51 výher, 109 bodů a ovládl svou Pacifickou divizi. V play-off poté nováček minulé sezony postupně dokráčel až do finále Stanley Cupu, v němž ovšem podlehl Washingtonu Capitals 1:4 na zápasy. Nyní už ale čeká na Zlaté rytíře nová výzva: pokusit se napodobit loňskou jízdu.

Znovu se probojovat do finále Stanley Cupu bude pro Golden Knights při vyrovnanosti nejlepší hokejové ligy světa jistě velmi obtížné. Vždyť na postup mezi nejlepší dva týmy si budou brousit zuby také Nashville Predators (poslední vítěz Prezidentovy trofeje), Winnipeg Jets (druhý nejlepší celek základní části 2017/2018 a zároveň finalista Západní konference) nebo například Dallas Stars.

Proti Vegas bude i fakt, že během letní přestávky přišli o dva klíčové hráče – Jamese Neala a Davida Perrona.

Neal si v uplynulé sezoně připsal 25 branek a celkem 44 kanadských bodů, přičemž se 2. července upsal na pět let Calgary Flames. Perron, který se vrátil zpět do St. Louis Blues, byl zase s 66 kanadskými body třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Jeho 50 asistencí bylo mimochodem nejlepším počinem mezi hráči Vegas.

I přes ztrátu dvou zkušených útočníků věří Golden Knights v další velký úspěch. Jejich výkony budou opět velmi záviset na brankáři Marc-André Fleurym.

„Nevěnuji pozornost tomu, co si lidé myslí nebo říkají. Všechno záleží jen na nás a na tom, zda si budeme i nadále věřit, že můžeme být znovu úspěšní,“ řekl Fleury tento týden oficiálnímu serveru zámořské soutěže.

„Máme tu dobrou partu lidí a naši trenéři odvádějí skvělou práci. Není to tak, že bychom jako tým začínali od nuly. Naopak. Znovu se můžeme poprat o ty nejvyšší pozice.“

Třiatřicetiletý gólman má už na svém kontě tři Stanley Cupy s Pittsburghem Penguins, s nimiž strávil celkem třináct let. I přesto loni toužil po dalším zisku nejcennější sportovní trofeje.

„Když se ještě zpětně podívám, byla to dobrá sezona. Kaňkou na ni však zůstává neúspěch ve finále.“

„Hrajeme proto, abychom vyhráli pohár. Vždy, když promarníte příležitost jej získat, je to velké zklamání.“

Stejného názoru jako Fleury je i jeho spoluhráč, Jonathan Marchessault.

„Můžeme stále mluvit o věcech, kterých jsme dosáhli v minulé sezoně, ale už tím nic nezměníme. Brzy nás čeká start nové sezony a my musíme chtít ještě víc.“

Sedmadvacetiletý útočník mimochodem zažil životní sezonu, když v 77 zápasech zaznamenal za 27 branek a 48 asistencí celkem 75 kanadských bodů. Od Golden Knights se také dočkal začátkem ledna šestileté smlouvy na 30 milionů dolarů.

„Jsme si dobře vědomi, že zopakovat loňský úspěch bude obtížné. Máme ale kvalitní tým na to, abychom mohli hrát znovu na špici.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.