bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žolíkem pro playoff. A pak? Existuje spousta proměnných, říká Jarome Iginla

24. února 2017, 14:00

Josef Potůček

Nejlepší dny má budoucí člen Hokejové síně slávy za sebou. Poslední výzvu, jak sám jistě ve skrytu duše doufá, má však stále před sebou. Apel zisku Stanley Cupu Iginlovi v jeho bohaté kariéře chybí a tak se zdá, že je pouze otázkou, s kterým klubem na svoji zřejmě poslední steč, vyrazí.

„Nevím, co se bude dít,“ tvrdí v rozhovoru pro The Denver Post. „Chci jen hrát každý následující zápas tak, jak nejlépe umím a snažit se zůstat pozitivní.“

Devětatřicetiletý Jarome Iginla odkrajuje poslední rok svého tříletého kontraktu. V letošní sezóně nastoupil za coloradské Avalanche do 59 střetnutí, v kterých si připsal 8 branek a 10 asistencí. S celkovým součtem 619 gólů je šestnáctým nejlépe skórujícím hráčem historie NHL. Pouze šest přesných zásahů ztrácí na Joe Sakica, který jej nyní z pozice generálního manažera nabízí ostatním klubům.

Laviny, jakožto letošní ligoví otloukánci, jsou ostatně týmem, který je momentálně hodně v kurzu, alespoň co se přestupových spekulací týká. Minulý týden shlédlo jejich duel s Buffalem hned 24 skautů! Bedlivě sledovali možný přínos Gabriela Landeskoga, Matta Duchena či právě Iginly.

Pravdou je, že posledně jmenovaný veterán již není kdovíjak lukrativním zbožím. O mnohém vypovídá jeho letošní jednociferný počet branek a též fakt, že v útoku už zdaleka tolik nedominuje.

Překážkou může být mimo jiné i jeho vysoká platová zátěž (5.33 milionu dolarů). Případný trejd by musel v tomto problematickém bodu zahrnout dodatek, který by Avs zcela nevymazal z jeho výplatnice.

Spekuluje se o zájmu Kings, kde působí trenér Darryl Sutter, jenž Iginlu koučoval v dobách jeho největší slávy v Calgary. Hodil by se i takovému Columbusu, kterému by dodal potřebné zkušenosti. Ve hře je údajně i Edmonton nebo San Jose.

„Slyšel jsem o tom,“ odpovídá Iginla na otázku, zdali se doslechl o velkém zájmu skautů při zmiňovaném mači proti Buffalu. „Vím, že existuje spousta spekulací, ale nijak to neřeším. Důležité je pouze to, co dělám na ledě. Tam to začíná a končí.“

A jaký má samotný "Iggy" vůbec pocit ze své hry?

„Jsem ofenzivní útočník, o čemž sice moje současné statistiky moc nevypovídají, ale důležitý je zejména herní projev a ten z mé strany není, myslím, špatný.“

Bez ohledu na to, zdali edmontonský rodák nastoupí do playoff v dresu nějakého aspiranta na zisk Stanley Cupu, nebo nakonec přeci jen zůstane v Coloradu, je pravděpodobné, že v létě ukončí kariéru.

„Nevím,“ zádumčivě říká k možnému odchodu do hokejového důchodu. „Uvidím, jak se mi povede ve zbytku sezóny a jak se budu cítit. Nevím, jestli skončím letos, nebo zkusím hrát ještě jeden rok. Nechci se dívat tolik dopředu, vždyť existuje tolik proměnných.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.