bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpátky na led po čtyřech měsících? Bjugstad by mohl nastoupit proti Buffalu

5. března 2020, 15:00

Ondřej Mach

Od 15. listopadu se na ledě neobjevil, o šest dní později podstoupil operaci kýly. Nick Bjugstad letos kvůli nepříjemnému zranění odehrál pouze deset utkání a vstřelil jediný gól. Podle dostupných informací by se útočník Pittsburghu mohl vrátit na led ve čtvrtek proti Buffalu.

Když se loni stal součástí velkého trejdu mezi Floridou a Pittsburghem, tak v prvních zápasech poměrně zaujal. Nick Bjugstad poslední sezonu na jihu strádal a nedokázal navázat na povedený ročník 2017/18.

V Pensylvánii si dali za úkol sedmadvacetiletého útočníka herně probudit, což se zpočátku dařilo. V letošním ročníku však Bjugstada trápí zdravotní problémy, od posledního zápasu proti New Jersey Devils vynechal kvůli kýle 46 utkání v řadě.

V poslední době se ale jeho návrat na led přiblížil, a to zrovna v době, kdy ho Penguins nutně potřebují. Mužstvo před úterní výhrou proti Ottawě prohrálo šest utkání za sebou a začalo poněkud hazardovat s téměř jistou účastí v play off.

 

Rodák z Blaine ve středu znovu trénoval v kontaktní variantě dresu, na ledě figuroval jako centr třetí formace po boku Jareda McCanna a Patrica Hornqvista. Kromě toho byl i na druhém oslabení společně se Samem Laffertym.

„Minulé pondělí jsem poprvé trénoval, takže mít za sebou další trénink je dobré znamení,“ řekl novinářům Bjugstad. „Moje tělo se cítí mnohem lépe. Jak jsem říkal, je to dlouhý proces ale tréninkový personál se mnou byl trpělivý. Naštěstí se vracím na led, snad budu moct hrát.“

Bjugstad zatím nastoupil jenom k deseti utkáním, v nichž zaznamenal jedinou branku. V minulé sezoně zvládl devět gólů a pět asistencí ve 32 utkáních. Jeho kariérním maximem je 49 (19+30) bodů z roku 2018.

„Měl těžký začátek se všemi těmi zraněními,“ pravil na adresu svého spoluhráče Jared McCann, který s Bjugstadem hrál už za Panthers. „Ale ve všem byl úplným profesionálem. Ukazuje, jaký má charakter a jakým je typem člověka. Vždycky byl pozitivní.“

Čtěte také:
Dostane se na draftu na Čechy už v prvním kole? Myšák v zámoří zaujal a jeho akcie stoupají
Málem přišel o oko, nakonec má devadesát stehů. Boychuk bude po ošklivém zákroku v pořádku

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.