bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpět do NHL? Arizona nakonec prý o Jakupova zájem nemá

20. března 2019, 15:05

Šimon Rogner

Tak jak to tedy nakonec je? Ruský server allhockey.ru přišel v pondělí s informací, že Arizona se údajně v létě chystá nabídnout smlouvu útočníkovi Nailu Jakupovovi. Kolegům novinářům ze Severní Ameriky to ovšem hned přišlo zvláštní a začali tyto spekulace ověřovat u samotných Coyotes. Načež Craig Morgan z The Athletic napsal, že podle ligového zdroje jsou to jenom báchorky, a to zcela nepřesné.

Samotný článek v podání ruského serveru zmiňoval i podrobnosti údajných námluv. Coyotes by měli mít zájem podepsat s bývalou jedničkou draftu jednocestnou smlouvu. Navíc prý nejsou jediným klubem, který se o Jakupova zajímá, jenom v Západní konferenci by měly být ještě další dva.

Připomeňme, že Jakupov, kterého si v roce 2012 vzali z celkové první pozice zástupci Edmontonu, strávil v dresu Oilers čtyři sezóny – přitom v hned té první, zkrácené, zazářil 31 body ve 48 utkáních –, další dva ročníky pak odehrál za St. Louis, respektive Colorado. V té loňské zaznamenal v Denveru v 58 zápasech pouhých 16 bodů.

Avalanche s ním loni v létě kontrakt neprodloužili a Jakupov se rozhodl vrátit se zpět do Ruska. Tam se upsal SKA Petrohrad, ovšem jen na jeden rok, což už samo o sobě značilo možnost návratu pětadvacetiletého útočníka zpět za velkou louži.

V dresu Petrohradu se mu letos daří – ve 47 duelech základní části dal 23 branek a přidal 10 asistencí –, v probíhajících vyřazovacích bojích pak k postupu SKA přispěl šesti body v deseti střetnutích. Petrohrad vede ve druhém kole v sérii proti Jaroslavli 2:0 na zápasy.

Jakupov neprožívá takovou kariéru, která se od jedničky draftu očekává. Naopak, zařadil se mezi ty, jež v NHL nejvíce propadly, a byť je ještě stále mladý a druhou šanci v nejlepší lize světa možná ještě dostane, dá se očekávat, že nejprve musí ukázat své schopnosti doma v KHL. Potom můžeme předpokládat, že severoamerické kluby začnou zase mít zájem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.