bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpět do play-off už příští sezonu? Manažer Sharks v to silně věří

1. února 2020, 12:20

Matěj Hodoval

Žraloci ze San Jose se už pomalu musí smířit s tím, že do letošních bojů o nejcennější trofej nezasáhnou. S blížící se uzávěrkou přestupů se navíc rojí spekulace o možných výměnách Sharks. Jak situaci kolem klubu vidí generální manažer Doug Wilson?

Takhle si to před aktuálním ročníkem představoval jen málokdo. Po dvaapadesáti odehraných zápasech jsou Sharks na třináctém místě Západní konference a na postupové příčky jim schází deset bodů.

Naděje Žraloků na postup do vyřazovací části ještě zmenšilo zranění dvou elitních útočníků. Kapitán Logan Couture ještě nějakou chvíli nebude k dispozici, Tomáš Hertl pak vynechá celý zbytek sezony.

Vlastník klubu Hasso Plattner vkládá i nadále důvěru do generálního manažera Douga Wilsona, který bude mít za cíl vrátit kádr kalifornského celku zpět mezi elitu.

Silně věřím, že na tom opět budeme dobře. Máme ale před sebou hodně práce, na spoustě frontách nesmíme udělat žádnou chybu,“ tvrdí Wilson webu mercurynews.com.

Doug Wilson již v podobné pozici během svého působení v roli generálního manažera San Jose byl. V roce 2015 se jeho tým nedokázal probojovat do play-off. V následujícím létě se mu ovšem podařilo podepsat vhodné volné hráče Paula Martina s Joelem Wardem, či výměnou získat gólmana Martina Jonese.

Nakonec i tato trojice hrála klíčovou roli při cestě San Jose do finále Stanleyova poháru. Během jednoho léta se z týmu mimo postupové pozice stal celek, který byl dvě výhry od zisku poháru.

Nyní má tento muž čas přemýšlet, jak dosáhne podobného kousku také letos. „Prozkoumáme všechny možnosti. Je výhodou, že teď máme čas, aby se někteří vrátili ke své nejlepší hře. Znovu najít svou identitu, to je důležité,“ tvrdí Wilson.

Žraloky by měli táhnout hráči jako Couture, Meier, Kane, Hertl, Karlsson, Burns a Vlasic. Podle capfriendly.com zatěžuje těchto sedm jmen platový strop 52,125 miliony dolarů.

Pokud chcete tuhle soutěž vyhrát, musíte mít dostatečně hluboký kádr. Nemyslím si, že vás mohou táhnout pouze jeden, dva hráči. Když se podíváte na ty kluky, tak oni hrají na centru, v obraně, ale i na křídle. Proto si myslím, že jsme naše dolary investovali na správné pozice. Máme možnost, aby tento tým rostl,“ líčí někdejší výborný obránce.

Možná vůbec nejdiskutovanějším tématem, za který sklízí Wilson z mnoha stran kritiku, je podpis Erika Karlssona. Generální manažer však svého rozhodnutí nelituje. „Je to mimořádný hráč, který je nesmírně soutěživý a stále mu je jen 29. Myslím si, že má svůj nejlepší hokej stále před sebou.“

Přestavbu s největší pravděpodobností započne Doug Wilson již v této sezoně, o žraločí zboží bude velký zájem před uzávěrkou přestupů.

Čtěte také: POHLED: Výprodej u Žraloků? Hertlovo zranění je jednoznačným impulsem k výměnám

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.