bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpět do známého prostředí. Boughner se vrací na střídačku San Jose

30. května 2019, 11:35

Šimon Rogner

Když Bob Boughner po sezóně 2016/17 absolvoval pohovory na volné pozice hlavních trenérů klubů NHL, patřil u generálních manažerů mezi nejvyhledávanější. Nakonec zakotvil na Floridě, ale ve dvou sezónách – přestože Panthers patřili mezi solidní ligový průměr – nedokázal postoupit do play off, a tak o práci po letošním ročníku přišel. Nyní se vrací zpět do prostředí, odkud do Miami odešel, tedy do San Jose.

Boughner neměl během dvou let strávených na Floridě k dispozici špatný tým – Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau, Vincent Trocheck, Jevgenij Dadonov, Mike Hoffman či Aaron Ekblad patří mezi kvalitní hokejisty a potenciál na postup do vyřazovacích bojů Panteři bezpochyby měli. Vždyť loni jim play-off uniklo o pouhý bod. Letos už o dvanáct.

A právě toto zhoršení znamenalo pro Boughnera definitivní tečku za jeho působením. V dubnu Panthers oznámili jeho propuštění, o den později se funkce hlavního trenéra ujal velezkušený a Stanley Cupy ověnčený Joel Quenneville.

Další pozici hlavního trenéra už osmačtyřicetiletý Kanaďan nepřijal. Je tedy otázkou, zda mu nějaká byla vůbec nabídnuta. Tak či onak se ale nakonec vrací do San Jose. Sharks jeho návrat oznámili ve středu na svém webu. Působit bude na téže pozici jako v letech 2015 až 2017 – asistent Petera DeBoera.

„Bob má silný vztah s mnohými z našich klíčových hráčů a očekáváme, že se bez problémů reintegruje do naší organizace,“ uvedl v oficiálním prohlášení generální manažer Žraloků Doug Wilson.

„Jsem velmi šťastný a hrdý na to, že se můžu vrátit. Chtěl bych poděkovat (vlastníkovi) Hassu Plattnerovi a vlastnické skupině, Dougovi a Peterovi za jejich loajalitu. Těším se na práci a navázání na velmi úspěšnou sezónu, v níž chyběly Sharks dvě výhry k návratu do finále Stanley Cupu,“ nechal se slyšet samotný Boughner.

„Jsem nesmírně nadšen, že se Bob rozhodl vrátit k našemu realizačnímu týmu,“ neskrýval radost DeBoer. „Známe se více než 20 let a víme o všech kvalitách, které s sebou přináší.“

Zatímco na trenérské frontě si může Wilson odškrtnout položku asistenta, v samotném kádru ho čeká řada nelehkých úkolů. Jako neomezení volní hráči (UFA) mohou odejít Joe Pavelski, Joe Thornton, Gustav Nyquist či Erik Karlsson, omezenými volnými hráči (RFA) se můžou k 1. červenci stát Timo Meier, Kevin Labanc či Joakim Ryan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.