bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zranění Cháry? Nic vážného, bude hrát první finále, zní z Bostonu

18. května 2019, 13:00

Tomáš Zatloukal

Pevně mu svíral ruku a hleděl do výše. Rod Brind'Amour, kouč carolinských Hurikánů, zrovna blahopřál Zdenu Chárovi k postupu do finále Stanley Cupu. Slovenského kapitána bostonských Bruins se nejprve s upřímnou starostlivostí zeptal: "Co zdraví? Budeš v pořádku?" Chára se pousmál a odvětil, že bude OK. Hrát by měl už v úvodní bitvě o hokejový grál.

Byla to chvíle, která obletěla sociální sítě. Čahoun Chára v úsměvem na tváři přijímal blahopřání od svalovce Brind'Amoura. Ten ho s narážkou na jeho dlouhověkost ještě rozverně popíchl: "Takhle dobře hrát už dlouho nevydržíš, to přece nejde."

Brind'Amour nechal hořkost z vyřazení stranou a srdečnou gratulací ukázal, jaký je formát. A Chára dal jasný vzkaz fanouškům Medvědů, že bude na první finále Stanley Cupu nachystaný. Že zase bude pilířem na modré čáře.

Čtvrteční ráno totiž  přineslo pro Boston nemilou komplikaci. Kouč Bruce Cassidy se od Zdena Cháry dozvěděl, že slovenský obránce nebude moci proti Carolině nastoupit.

Příznivci Bruins možná trnuli při pohledu, že v sestavě pro čtvrtou partii s Hurikány Chára, uznávaný vůdce a stále velmi kvalitní zadák, schází. Defenzivní řady kvůli jeho absenci doznaly značných změn, ve třetím páru dostal šanci John Moore, Matt Grzelcyk se posunul do toho elitního k Charlie McAvoyovi.
 
Grzelcyk i Moore záskok zvládli, Boston nakonec dokončil "sweep", tedy postup v nejkratší možné době, i bez svého lídra. Zranění dvaačtyřicetiletého veterána navíc nejspíše není vážné.
 
"Čas na léčbu, který získal vynecháním zápasu, mu pomůže. A já věřím, že bude připravený nastoupit hned do první finálové partie," uvedl bostonský trenér Bruce Cassidy. Novinářům neprozradil, co přesně Cháru trápí. Ostatně takové jsou v play off zvyklosti.
 
Rodák z Trenčína dosud v letošních vyřazovacích bojích odehrál 16 utkání, třikrát bodoval, v hodnocení účasti na ledě je na 11 plusech. Pro Medvědy zůstává klíčovou postavou a patří do pětice pamětníků, která zažila zisk Stanley Cupu v roce 2011.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.