bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ztráta pro Islanders, obránce Pelech v tomto ročníku zřejmě končí

4. ledna 2020, 9:25

Ondřej Mach

Těžkou diagnózu si vyslechl obránce New York Islanders Adam Pelech. Pětadvacetiletý zadák si poranil Achillovu šlachu a týmu ve zbytku sezony s největší pravděpodobností už nepomůže.

Ke zranění došlo při rozbruslení před čtvrtečním zápasem na domácím ledě proti New Jersey Devils. „Byla to nešťastná náhoda, mohlo se to stát každému,“ uvedl generální manažer klubu Lou Lamoriello. „Naneštěstí je to Achillovka, která bude potřebovat vyléčit.“

Pro Ostrovany jde o nepříjemné novinky, Pelech se řadí mezi důležité články jejich defenzivy. V dosavadním průběhu sezony odehrál 38 zápasů, vstřelil jednu branku a přidal osm asistencí. Kromě toho ale zblokoval nejvíce střel (83) a má druhý nejvyšší čas na ledě ze všech 21:08. Kouč Barry Trotz využívá urostlého beka hojně i v oslabení.

„U tohoto typu zranění je to delší, záleží na léčebném procesu, každému se to hojí jinak. Ale obvykle to trvá zhruba čtyři měsíce,“ pokračoval Lamoriello. To znamená, že Pelech by Islanders mohl být k dispozici nejdříve na začátku května, tedy už v probíhající vyřazovací části.

Z farmářského celku tak byl povolán obránce Sebastian Aho, jmenovec elitního finského útočníka, jenž působí v Carolině. Pětadvacetiletý švédský hokejista by mohl poprvé v této sezoně nastoupit v sobotu proti Torontu. V AHL letos ve 34 utkáních nasbíral dvacet bodů za dva góly a osmnáct asistencí.

„Vždycky se snažíte tým vylepšit, náhradu za Adama ale před uzávěrkou přestupů hledat nebudeme,“ vyjádřil se ještě Lamoriello. „Vyřešíme si to interně. Tyhle věci se během sezony dějí, stává se to každému týmu. Bohužel když se to stane vám, tak to bolí víc, než když o tom čtete. Ale teď se na jeho místě zase ukážou jiní.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.