bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ztráta pro repre. Polákova sezóna předčasně končí

10. března 2015, 10:05

Tomáš Zatloukal

Chtělo by se napsat ztráta pro Toronto Maple Leafs, nicméně vzhledem k beznadějné situaci nejbohatšího klubu NHL představuje Polákovo zranění krutou ránu spíše pro českou reprezentaci, která nemá na postu defenzivního beka lepší alternativu než právě řízného odchovance ostravské Poruby. Poláka zastavila operace tříselné kýly, která mu nedovolí vícekrát naskočit v ročníku 2014-2015.

Osmadvacetiletý obránce tak poněkud nešťastně završuje první rok v Torontu, kam se dostal díky výměně se St. Louis Blues za švédského zadáka Carla Gunnarssona. Nebyl vůbec špatný, jako tradičně se zařadil mezi nejtvrdší a také nejvíce obětavé hráče v NHL, u Maple Leafs neměl v počtu zblokovaných střel (128) a také rozdaných bodyčeků (225) žádnou konkurenci.

V Torontu si rychle vybudoval silnou pozici, s oblibou ho využíval jak bývalý kouč Randy Carlyle, tak současný trenér Peter Horachek. V průměru hrával přes 21 minut za večer, častěji jste na ledové ploše mohli vidět již jen hvězdného kapitána Diona Phaneufa a nedávno vytrejdovaného Codyho Fransona. Ostatně stejný osud neměl podle mnohých expertů minout ani Poláka.

Však dokonce i reprezentační lodivod Vladimír Růžička byl příjemně zaskočen, že dvojnásobný účastník mistrovství světa nezměnil klubovou příslušnost, a zůstal tak k dispozici pro pražský šampionát. Nyní si může Poláka ze seznamu potenciálních opor škrtnout. V úvahu připadá jako vhodná náhrada o šest let starší Jan Hejda z Colorada Avalanche.

Operace tříselné kýly není první Polákovým zdravotním problémem v aktuální sezóně, vinou zranění v dolní polovině těla přišel v prosinci o deset zápasů. V jeho statistikách tak najdeme pouze 56 startů, ve kterých si užil pět gólových radostí, k nimž přidal čtyři asistence. Díky kombinaci dobré střely a poctivého bránění přilákal zájem hned několika generálních manažerů.

Nejvíce o něj prý stál Dean Lombardi, který v něm viděl poslední ingredienci do vítězného koktejlu Los Angeles Kings. Nakonec se, možná i po informaci, že se Polák brzy podrobí zmíněnému zákroku, spokojil s Andrejem Sekerou. Javorové Listy v ostravském rodákovi přichází o dalšího ostříleného borce ze své defenzívy, o víkendu oznámily, že dohrál také Stephane Robidas.

Poláka zastoupí v Horachekově mužstvu z farmy povolaný Petter Granberg.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.