bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zuccarello a Lindell. Udrží Dallas oba důležité hráče?

10. května 2019, 16:40

Ondřej Mach

S vypadnutím Stars z vyřazovací části se začalo spekulovat o tom, zda v jejich dresu i nadále uvidíme Matse Zuccarella nebo Esu Lindella. Prvně jmenovanému končí smlouva a 1. července by se mohl stát neomezeně volným hráčem. Finský obránce je ve stejné situaci, s tím rozdílem, že se stane omezeně volným hráčem.

Dallas se do play off dostal po třech letech, jeho cesta skončila ve druhém kole v sedmém zápase série proti St. Louis. Postup Blues trefil v čase 85:50 Patrick Maroon. Stars by do finále Západní konference postoupili poprvé od roku 2008.

Generální manažer Jim Nill tak může začít řešit končící kontrakty některých hráčů, například právě Zuccarella s Lindellem.

Zuccarello byl na jih USA vyměněn 23. února, ze zbytku základní části však odehrál pouze dva zápasy kvůli zranění, které si přivodil hned při své premiéře v dresu Hvězd. Zkušený útočník se vrátil ještě před startem play off. Ve 13 zápasech poté zapsal 11 bodů (4 branky, 7 asistencí) a společně Tylerem Seguinem byl nejproduktivnějším hráčem Dallasu ve vyřazovací části.

„Jeho návrat byl skvělý,“ řekl Nill ve čtvrtek po výstupních pohovorech. „Myslím, že na našem úspěchu měl velký podíl. Rádi bychom ho tu udrželi i nadále.“

„Teď jsem nezaměstnaný, takže nevím, jak to bude dál,“ uvedl Zuccarello. „Je spousta věcí, o kterých musíte přemýšlet. Chcete vyhrávat. To je asi první věc, na kterou se díváte. Tohle je teď můj tým, uvidíme, co se stane. Jsem typ chlapa, který má rád, když vám někdo věří.“

Jednatřicetiletý centr má na svém kontě 355 bodů (114 branek, 241 asistencí) v 511 utkáních. Před angažmá v Texasu hrál celou kariéru v NHL za New York Rangers. S Jezdci se v roce 2014 podíval i do finále Stanley Cupu, v play off nasbíral celkem 42 bodů (15 branek, 27 asistencí).

„Myslím, že Jim (Nill) udělá to nejlepší pro Dallas Stars. Já už jsem Zuccarellovi řekl, že bych byl rád, kdyby zůstal,“ nechal se slyšet trenér Hvězd Jim Montgomery.

Smlouva končí i Lindellovi, který nastupoval v první obranné dvojici po boku Johna Klingberga. „Je velkou součástí naší budoucnosti,“ řekl na adresu Lindella generální manažer Nill. „Chci ho podepsat, začneme pohovory hned teď. Doufejme, že to bude dlouhodobé.“

Rodák z Helsinek v 239 utkáních za čtyři sezony v NHL zaznamenal 77 bodů (24 branek, 53 asistencí), v letošním play off si připsal čtyři body za jeden gól a tři asistence.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.