bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zuccarello chce vyzkoušet trh s volnými hráči, sdělil GM Stars Nill

23. června 2019, 15:25

Ondřej Mach

Vyjednávání o možné nové smlouvě mezi Matsem Zuccarellem a texaskou organizací budou probíhat i po 1. červenci, kdy se otevře trh s volnými hráči. Novinářům to v pátek řekl generální manažer Stars Jim Nill, podle něj je to pro obě strany příležitost zvážit všechny možnosti.

Nill měl s jednatřicetiletým útočníkem, jenž byl do Dallasu vyměněn z New Yorku 24. února, několik rozhovorů.

„Trochu jsme jednali s jeho agentem, chce však otestovat trh s volnými hráči a má na to právo,“ řekl Nill. „Podívají se na ostatní nabídky a potom se vrátíme zpátky k vyjednávání. V neděli mohou začít rozhovory, takže začneme mluvit s ostatními stejně jako on a uvidíme, jak to dopadne.“

NHL dovoluje volným hráčům začít s vyjednáváním od neděle, ještě před tím, než se trh 1. července oficiálně otevře. To znamená, že Zuccarello může jednat s jinými týmy, stejně tak jako Dallas může oslovit jiné volné hráče.

Hvězdám by paradoxně otevření trhu mohlo pomoci s podpisem norského rodáka. Pokud Zuccarello nedostane lepší nabídku, než dostal od Dallasu, pravděpodobně podepíše na jihu. Kdyby však dostal, Stars by zřejmě museli svoji nabídku také navýšit.

Zuccarellovi bude v září dvaatřicet, podle všeho by se tak nemělo jednat o delší než čtyřletou smlouvu. Dallas navíc od příští sezony bude mít pod smlouvou Tylera Seguina na osm let, Jamieho Benna a Esu Lindella na šest a Bena Bishopa na čtyři roky. Kromě toho bude muset po následujícím ročníku řešit dlouhodobý kontrakt pro obránce Miro Heiskanena.

Pokud by tak někdo zkušenému křídlu nabídl delší než čtyřletou smlouvu, je možné, že by se nechal zlákat tam. V tom případě by Stars mohli zvážit podpis jiného útočníka bez smlouvy - mluví se o Brettu Connollym, Michealu Ferlandovi, Marcusi Johanssonovi nebo Gustavu Nyquistovi.

Podle Nilla mezi generálními manažery probíhá hodně rozhovorů a z toho by mohly pramenit další přestupy. Dallas by například rád vyměnil Juliuse Honku, jenž byl od 15. ledna mimo sestavu. Třiadvacetiletý bek byl celkovým čtrnáctým výběrem v draftu roku 2014.

„Mluvím s týmy o spoustě věcí, snažíme se vymyslet výměnu, která by dávala smysl,“ nechal se slyšet Nill. „V příštích třech nebo čtyřech týdnech se toho stane hodně. Jsou týmy, které potřebují ulevit platovému stropu a naopak týmy, které toho chtějí využít.“

„Pro všechny je to rušné období, a to znamená, že se může stát mnoho různých věcí.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.