bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zuccarello do Minnesoty. Nejslavnější Nor si příštích pět let vydělá 30 miliónů

1. července 2019, 20:22

Jiří Lacina

Když byl na konci února vyměněn z New Yorku do Dallasu, Henrik Lundqvist kvůli němu neudržel slzy. Na otázku, co pro vás a pro tým Mats Zuccarello znamenal, se vzmohl na slova „dobrý kamarád“ a pak se rozplakal. Nejproduktivnější norský hokejista v NHL všech dob teď znovu mění působiště; jak bylo avizováno, upsal se Minnesotě na pět let. Kontrakt zní na 30 miliónů dolarů.

Zuccarello toho vinou zranění v Dallasu moc nenahrál. Po vyvedené premiéře (1+1) přidal v dalším duelu jednu asistenci a pak zůstal po nešťastném blokování střely dlouho mimo hru. Celkem zaznamenal v základní části 40 bodů (12+28) ve 48 zápasech. Prosazoval se v play off, kde byl s 11 body (4+7) ve 13 duelech nejlepším hráčem Stars. Stejně produktivní byl Tyler Seguin (také 4+7).

Norský hokejista je všeobecně považován za šikovného útočníka, který nebyl dlouho náležitě doceněn. V posledních letech pobíral 4,5 miliónu dolarů ročně, za což – odhlédneme-li od minulé sezóny poznamenané zraněním – odevzdával svému týmu obvykle mezi 50-60 body. Nyní si polepší na 6 miliónů ročně a v Minnesotě se stane po Zachu Parisem druhým nejlépe placeným forvardem.

Odchod Nora z Dallasu nepotěšil newyorské Rangers, kteří by při jeho setrvání v Texasu obdrželi první volbu v draftu Stars pro rok 2020. Ta byla prodlouženou spoluprací podmíněna. Dallas nemusí smutnit, ulovil totiž Joe Pavelskiho a Coreyho Perryho.

Zuccarellovi je 31 let a pětiletá smlouva je zřejmě jeho posledním velkým kontraktem v kariéře. Zatím nasbíral v 511 zápasech NHL 355 bodů (114+241), z toho 99 na přesilovce. V 73 utkáních play off přidal dalších 42 bodů (15+27). V uplynulém ročníku si s časem 19:51 za zápas stanovil nový osobní rekord v době průměrně trávené na ledě.

Hráč, který do svých 23 let dozrával ve švédské nejvyšší soutěži, reprezentoval Norsko na deseti mezinárodních akcích, včetně olympiád 2010 a 2014. Pozvánku nároďáku neodmítl ani v případě kvalifikace na OH 2018. Rangers si ho v roce 2010 vyhlédli coby volného, nikdy nedraftovaného hráče. Debutoval za ně 23. prosince 2010 v utkání proti Tampě Bay.

„Mats je soutěživý, velmi energický hráč,“ pochválil si svůj úlovek generální manažer Dallasu Paul Fenton. „Přináší do naší sestavy vysokou úroveň šikovnosti a charakteru. Jsme nadšeni, že jsme ho získali do týmu.“

Minnesota také podepsala na dva roky Ryana Hartmanna, jehož získala minulý týden z Philadelphie. Bývalý pravý křídelník Flyers si během příštích dvou let vydělá 3,8 miliónu dolarů. Šuškanda hovoří o tom, že se Wild nyní pokusí vyměnit Jasona Zuckera, o kterého prý má zájem několik týmů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.