bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zůstane Jágr na Floridě? Panthers s ním jednají o nové smlouvě

6. června 2017, 11:00

Marek Hedbávný

Jaromír Jágr a Florida Panthers jednají o prodloužení smlouvy pro nadcházející sezonu. V té minulé si český útočník včetně bonusů vydělal 5,5 milionu dolarů.

Jágrovi vyprší 1. července stávající kontrakt a pokud s ním do té doby Florida nepodepíše nový, stane se volným hráčem. „Má za sebou další dobrý rok – 46 bodů za 82 odehraných zápasů. Pokud to bude dávat smysl oběma stranám, něco vymyslíme,“ oznámil před měsícem generální manažer Floridy Dale Tallon.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL už podepisuje kontrakty pouze na rok. Zároveň několikrát avizoval, že chce v NHL zůstat co nejdéle. Třeba do padesáti.

Podle nhl.com je nepravděpodobné, že se Jágr s Panthers dohodne už v příštích dnech. Zřejmě se počká na rozšiřovací draft (17. až 21. června), během kterého nováček NHL Vegas Golden Knights poskládá svůj kádr.

Jágr, ve 45 letech nejstarší hokejista uplynulé sezony NHL, je na Floridě fenoménem. Fanoušci ho obdivují a skupují dresy s číslem 68. I to by mu mohlo pomoci při jednání o nové smlouvě. 

„Jeho dopad byl obrovský,“ netajil se prezident Panthers Matt Caldwell. „Je to legenda, hokejová hvězda. Pomohl nám vybudovat trh, na který se soustředíme od chvíle, kdy sem Vinnie Viola přinesl nový hokejový tým. Dal nám důvěryhodnost, znají ho i vyloženě sváteční fanoušci. Pořád od nich dostávám otázky, kolik mu je a jak dlouho ještě bude hrát? Pozornost přitom nebudí jen na Floridě, lidi se na něj ptají, i když vyjedeme ven.“

Kladenský rodák v NHL dosud působil v osmi týmech: v Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, ve Philadelphii, v Dallasu, Bostonu, New Jersey a necelé tři poslední sezony na Floridě. 

Jágr byl v minulé sezoně se 46 body (16+30) čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Panthers (po Trocheckovi, Barkovovi a Marchessaultovi). Včetně play off už stihl v NHL získat 2 115 bodů a odehrát 1 919 utkání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.