bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zůstane Markström ve Vancouveru? Sám gólman by si to přál

24. ledna 2020, 17:00

Matěj Hodoval

K All-Star Game patří i mediální povinnosti a s tím spojené otázky na budoucí působení. Nevyhnul se jim ani Jacob Markström, kterému na konci letošní sezony končí smlouva u Canucks.

Švédský gólman podepsal ve Vancouveru tříletý kontrakt před sezonou 2016/2017, což tedy znamená, že po skončení letošního ročníku se stane volným hráčem.

Sám Markström však věří, že se z Britské Kolumbie nebude muset stěhovat.

„Pochopitelně chci zůstat ve Vancouveru. Jsem si jistý, že lidé v obleku to s mým agentem nějak vyřeší. Já musím jen hrát hokej. Pokud budu hrát dobře, tak jsem si jistý, že zůstanu,“ vyjádřil se ke svému setrvání u Kosatek.

Rodák z Gävle odchytal v aktuální sezoně zatím čtyřiatřicet zápasů, z nichž vzešel s 91,6% úspěšností zákroků a průměrem 2,71 gólů na utkání.

I díky němu se Vancouver pohybuje v místech, které zaručují postup do vyřazovací části. Nucks dokonce vedou s osmapadesáti body na kontě Pacifickou divizi. Svěřenci trenéra Travise Greena rozhodně nemohou usnout na vavřínech, vždyť jeden bod za nimi číhají další čtyři mužstva. 

Svého gólmana si velmi váží i spoluhráči v kabině. „Je famózní, zaslouží si tu být více, než kdokoliv jiný z nás. Opravdu ho uznávám,  nejen jako hráče, ale také jako člověka. Je to skvělý lídr a velmi důležitý v kabině. Vyhrál nám spoustu zápasů, je skvělé ho mít,“ nešetří slova chvály Quinn Hughes.

„V mnoha zápasech se musí doslova postavit na hlavu. Vždy nám dává možnost zvítězit, předvádí důležité zákroky. Je působivé, že takto hraje po tom, čím si prošel,“ dodává Pettersson.

Na All-Star Game nebude švédský gólman jediným reprezentantem Kosatek. Společně s ním jsou v St. Louis právě také Quinn Hughes a Elias Pettersson. Je tak vidět, jak se kanadská organizace za poslední léta posouvá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.