bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvládl všechno. Kadri uhlídal McDavida a dvěma góly rozhodl

2. listopadu 2016, 15:00

David Panuška

Očekávaným utkáním poslední noci bylo střetnutí Toronta s Edmontonem. Proti sobě se utkaly poslední dvě jedničky draftu a jedni z nejproduktivnějších hokejistů v celé soutěži. Utkání ovšem nebylo o nich, úřadoval kanadský hokejista Nazem Kadri. Ten vstítil úvodní i závěrečnou branku a stal se první hvězdou utkání.

Domácí Toronto vstoupilo do utkání opravdu velkolepě. Po chybě obránce Klefboma vybojoval kotouč Roman Polák, který přihrával Connoru Brownovi. Pro něj pak bylo lehké najít před brankou osamoceného Kadri, jenž vsítil svou první branku v utkání.

Ještě dříve než branka se ovšem odehrál jeho první hit na toho času nejproduktivnějšího hráče ligy Connora McDavida. Celé utkání mu nedával prostor a poctivě plnil osobní obranu, často jej dohrával a někdy až zbytečně krosčekoval. Svůj úkol ovšem splnil.

„Nikdo nemá rád, když ho soupeř dohrává. Nejsem jiný,“ popisoval souboj s McDavidem šestadvacetiletý forvard. „Nikdo si to neužívá. Po úvodním vhazování víte, že to bude opravdu dlouhá noc. Každopádně je to skvělý hráč. Já musel jen dělat to, co jsem dělat měl,“ zakončil Nazem Kadri.

Connor McDavid byl v utkání často vidět, ale do nějaké vyložené šance se nedostal. Hitům a dohrávání od Kadriho se snažil vyhýbat a nepouštět se s ním do nějakých konfliktů. Ty za něj výhradně řeší Milan Lucic. „Mám na to svůj názor, ale opravdu se o něj nechci podělit,“ sdělil novinářům kapitán Oilers při otázce na rozhodující gól, kterému předcházel osobní souboj mezi dvěma hlavními aktéry zápasu.

Utkání totiž za stavu 2:2 došlo do prodloužení, kde se opět setkala právě dvojice Kadri – McDavid. První jmenovaný se dostal přes talentovaného Kanaďana, přebruslil jej a forhendovou kličkou utkání rozhodl. „Naz odvedl skvělou práci, jeho lajna vykonala dobrou práci,“ nechal se slyšet uznávaný Mike Babcock.

Sledovaný souboj posledních jedniček tak vyšel lépe pro tu torontskou, sice bodově neprosadila, ale hned několikrát se dostala do šance. Přáno jí ale nebylo. „Vytvořil zmatek. Ve své lajně byl hodně houževnatý,“ nešetřil chválou na adresu Kadriho útočník Auston Matthews.

„Líbí se mi dávat branky a sbírat body. Vím ovšem, že mým úkolem je otravovat hráče soupeře a znepříjemnit jim hru,“ sděloval reportérům po utkání hrdina kanadského souboje. „Chci pomoci týmu vyhrávat a dát dobrý příklad mladým klukům v mužstvu tím, že dělám věci správně a ukazuji, co znamená být profesionál,“ dodal na závěr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.