bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvládnu se vrátit zpět do formy, prohlašuje Lucic. Stane se opravdu znovu obávaným hráčem?

15. ledna 2019, 14:00

Jiří Sameš

Útočník Edmontonu Oilers Milan Lucic. Fanoušky neoblíbený, fyzicky hrající hokejista, jehož výkony v posledních dvou sezonách jsou velkým zklamáním. V noci na úterý, 15. ledna, byl ale třicetiletý Kanaďan ve formě. Olejářům totiž pomohl dvěma góly k výhře 7:2 nad Buffalem Sabres, přičemž byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

„Věřím ve své schopnosti. Zvládnu se vrátit zpět do formy,“ prohlásil Lucic po zápase se Sabres.

„Jde jen o to si dostatečně věřit. Když si věříte, můžete se pak snadněji dostat tam, kde chcete být,“ pokračoval.

Lucic přitom v letošní sezoně doposud posbíral za čtyři góly a sedm asistencí celkem pouze 11 kanadských bodů. V tabulce pravdy má osm záporných bodů a jeho procentuální úspěšnost střelby je 8,5.

„Je škoda, že jsem letos nepředvedl více kvalitních výkonů. Těším se ale na další průběh sezony,“ řekl rodák z Vancouveru.

Poslední dobou se nám ale Lucic dostává poměrně do formy. (Za poslední čtyři zápasy vstřelil tři góly.) Jeho zlepšení si přitom všímá i trenér Oilers Ken Hitchcock.

„V uplynulých pěti zápasech to byl Lucic, kterého známe z dřívějška.“

Dokáže však celkově 50. muž draftu 2006 na dobré výkony navázat i v následujícím průběhu sezony? Stane se znovu tím obávaným hokejistou, jakým býval dříve?

„Určitě se mohu vrátit zpět do formy. Ten rok, kdy jsem hrál v Los Angeles, se hodně trápil Dustin Brown. Minulou sezonu ale zaznamenal v kanadských bodech své osobní maximum,“ zmínil Lucic.

„Před dvěma lety se nedařilo také Kopitarovi. Loni přitom byl jedním z finalistů na trofej pro nejužitečnějšího hráče," dodal ještě Lucic.

Edmontonu by určitě pomohlo, kdyby si Lucic vzpomněl na předešlé výkony a začal dávat góly (či bodovat) pravidelněji. Vždyť přeci jen z platového stropu ukrajuje ročně šest milionů dolarů. Smlouva mu navíc vyprší až po sezoně 2022/2023.

Oilers momentálně v tabulce Západní konference patří deváté místo se ziskem 49 bodů. Boj o play-off zde slibuje zajímavou podívanou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.