bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvrat v případu Vojnov. Ruský bek byl oficiálně obžalován, hrozí mu devět let ve vězení

21. listopadu 2014, 23:19

Tomáš Zatloukal

Ruský bek Vjačeslav Vojnov čelí oficiální žalobě od okresního prokurátora v Los Angeles, za údajné napadení manželky, které mělo skončit těžkými zraněními v obličeji a na krku, mu hrozí v případě prokázání vinny až devítiletý trest odnětí svobody a podle Yahoo Sports také deportace ze Spojených států amerických. Oficiální žaloba se týká konfliktu z 19. října, kdy prý došlo k vážné hádce mezi Vojnovem a jeho ženou Martou Varlamovovou.

Vojnov kvůli měsíc starému incidentu nesmí hrát, Národní hokejová ligy využila svých práv a v reakci na původní podezření z domácího násilí suspendovala dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru na neurčito. Případ se později vyvíjel pro Vojnova vyvíjel poměrně pozitivně, obzvláště od chvíle, kdy se Varlamovová rozhodla nehnat svého chotě k soudu a nevznesla žádnou žalobu. Naopak se vyjádřila ve smyslu, že celý konflikt byla pouhá nehoda a trvala na tom, že Vojnov je nevinný.

Včerejšek tedy přinesl nečekaný zvrat. Okresní prokurátor vidí události zcela jinak než Varlamovová, když píše: "19. října během hádky v jejich domě na Redondo Beach Vojnov způsobil své manželce zranění v oblasti obočí, na tváři a na krku. Zranění byla vážná a vyžadovala lékařskou pozornost v místní nemocnici, kde byl obžalovaný zatčen." Vojnov na žalobu zareagoval ústy svého právníka Craiga Renetzkyho. "Můj klient je velmi zklamaný z kroku, který se okresní prokurátor rozhodl učinit."

Renetzky navíc zopakoval, že Vojnov je nevinný. Nedávno také pronesl větu: "Doložíme nějaké dodatečné důkazy a na základě mých zkušeností mohu říct, že bude po případu." Nevinnou svého klienta si je natolik jistý, že rovněž řekl: "Pokud zodpovědné orgány provedou ucelené vyšetřování, nevyhnutelně shledají, že žádnou žalobu nemohou vznést." Nyní jsme svědky toho, že se Renetzky mýlil a Vojnovovi reálně hrozí vysoký trest. Jeho slyšení u soudu je naplánováno na 1. prosince.

Na obžalobu zareagovala Národní hokejová liga pouze prohlášením, že si je jich vědoma a že vše vyhodnotí, jakmile získá více informací. Podobným tónem hovoří také Králové, v tiskové zprávě Los Angeles se píše: "Nadále podporujeme suspendaci pro Vojnova. Jako organizace bude nadále bedlivě sledovat vývoj celého případu." To samé budeme dělat i my na NHL.cz, jakmile budou známy další zásadní podrobnosti, dozvíte se je. Závěrem přidáváme čerstvé vyjádření právníka Varlamovové:

"Marta byla šokována prokurátorovým rozhodnutím a je z něj zničena.Nevěřila a nevěří tomu, že by jí chtěl její manžel ublížit a je přesvědčena, že nespáchal žádný zločin. Je nešťastné, že nikdo se nestará o to, co ona sama chce a že zodpovědné orgány prakticky nedaly na její názor. Navzdory špatným zprávám stále věří, že Vojnov bude shledán nevinným." Sluší se podotknout, že Varlomovová s Vojnovem nadále společně žijí v jedné domácnosti a starají se o Martinu čtyřletou dceru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.