bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

2019 NHL Global Series Praha: Budete litovat, vzkazuje Hayes Jezdcům. Philly opěvuje

2. října 2019, 12:00

Jiří Sameš

PRAHA - Útočník Kevin Hayes je na své působení u Philadelphia Flyers hodně natěšený. Ačkoliv proti svému bývalému zaměstnavateli New York Rangers nemá špatné mínění, hodlá jim ukázat, že neudělali správně, když se rozhodli, že jej už nebudou potřebovat.

„Rozhodli se mě a Veseyho poslat pryč, jednalo se o jejich volbu," začal naše povídání Kevin Hayes.

„Jsem si jistý, že toho budou litovat. Časem všechno zjistíme," pokračoval.

Útočník Jimmy Vesey, o kterém se Hayes hned na úvod zmínil, byl Rangers vyměněn 1. července k Buffalo Sabres.

Hayes strávil u Jezdců téměř pět sezon. 25. února, jen těsně před koncem uzávěrky přestupů, jej tým poslal k Winnipeg Jets, přičemž jako protihodnotu získal útočníka Brendana Lemieuxe a dvě volby v draftu.

U Jets ale nevydržel dlouho, 3. června jej potkala další výměna.

Zájem o jeho služby projevili právě Flyers, se kterými o dva týdny později, konkrétně 18. června, podepsal sedmiletou smlouvu na celkem 50 milionů dolarů. Jinak by se 1. července mohl stát neomezeně volným hráčem.

„Když se zpětně ohlédnu, loni v létě jsem od Rangers požadoval určité věci, ale nevyhověli mi. Nakonec se naše cesty v únoru rozešly," řekl Hayes.

„Jsem nadšený z toho, kde se právě teď nacházím. Jsem moc rád za tuhle skupinu lidí a tým, který máme," doplnil.

Rangers během letní přestávky přivedli hvězdného útočníka Artěmije Panarina, jenž s nimi 1. července podškrtl sedmiletý kontrakt. Jejich fanoušci se mohou těšit i z příchodu obránce Jacoba Trouby. 

„Nevím, zda se pro ně jedná o dobré nebo špatné kroky," pravil Hayes.

„Uvidíme, napoví nám až průběh sezony. Myslím ale, že určitý posun vpřed to pro ně může být."

„Nemám proti nim špatné mínění, čas zde jsem si moc užíval. Zároveň jsem ale spokojen s tím, kde se právě teď nacházím," zopakoval.

Hayes poznamenal, že Philadelphia se vůbec nebránila dlouhodobé dohodě. Jezdci s ní naopak měli problém.

„V New Yorku jsem vždy dostal smlouvu maximálně na dva roky. Poslední tři sezony se v souvislosti se mnou vlastně pořád diskutovalo o výměně."

Pakliže mu bude od Rangers někdo chybět, půjde o obránce Bradyho Skjeie a už výše zmiňovaného Veseyho. V New Yorku s nimi totiž sdílel byt.

„Byli jsme si hodně blízko, jsou mými velkými kamarády. I teď spolu komunikujeme v podstatě každý den," podotkl Hayes.

Hayes, sedmadvacetiletý Američan, v sezoně 2018-2019 za 71 zápasů vstřelil 19 gólů a zapsal celkem 55 kanadských bodů.

Do National Hockey League byl draftován Chicago Blackhawks v roce 2010 v prvním kole, jako celkově 24. muž v pořadí, soutěžní utkání s nimi ovšem neodehrál ani jedno. 

Debutující sezonou byl pro něj ročník 2014-2015. Doposud potom v nejlepší hokejové lize nastoupil do 381 zápasů, v nichž vsítil 92 gólů a zaznamenal celkem 229 kanadských bodů.

„Mám pocit, že do letošní sezony vstupuji v nejlepší formě za celou svoji kariéru," prohlásil odhodlaně Hayes.

„Možná to souvisí se změnou nebo natěšeností, nevím. Na začátek sezony s Philly se už zkrátka nemůžu dočkat," uzavřel.

2019 NHL Global Series se v Praze uskuteční už v pátek 4. října. Do hlavního města maličké země české přijedou hokejisté Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers. Podívejte se na naše představení ostře sledované akce, které připravil zástupce šéfredaktora Jiří Sameš.

K tématu 2019 NHL Global Series v Praze připravujeme i další články, které Vám postupně nabídneme. V den zápasu potom na našich webových stránkách proběhne textový přenos.

Rozhodně se máte na co těšit, sledujte nás! 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.