bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

2134 zápasů v NHL! Mezinárodní ICEHL pomůže uznávaný Kanaďan

10. července 2021, 8:11

Adam Bagar

Rozhodčím v mezinárodní ICE Hockey League, do níž se letos po roční přestávce vracejí také hokejisté Znojma, pomůže uznávaný kanadský čárový rozhodčí Pierre Racicot.

Když Racicot řídil své jubilejní 1500. utkání v NHL, gratuloval mu mimo jiné také současný majitel a útočník kladenských Rytířů Jaromír Jágr, který tehdy hájil barvy Panthers.

Výčet jeho odpískaných zápasů se nakonec zastavil až na čísle 2134. Letos v květnu se po dlouhých 28 sezonách v nejlepší lize světa rozloučil při střetnutí Floridy s Tampou.

V základní části odřídil 1880 duelů, dalších 254 přidal v bojích o Stanley Cup – víc utkání v historii soutěže před ním odpískalo jen šest sudích. Racicot je rozhodcovská legenda.

Hned desetkrát se zapojil do finálových bojů o hokejový grál, v letech 2004 a 2016 se představil na Světovém poháru a v roce 2006 si zapískal i na olympijských hrách v Turíně.

Dnes už 54letý sudí nyní po konci v zámořské NHL pomůže arbitrům v Rakousku, kam už posledních sedm let v létě jezdil pomáhat během tréninkových kempů rozhodčích.

„Když jsem v květnu končil v NHL, někde vzadu v hlavě mi hrála myšlenka, že bych mohl kariéru definitivně zakončit právě v Rakousku,“ uvedl podle klubového webu Orlů.

Kanaďan v úvodu sezony ICEHL odpíská několik utkání, bude pracovat i jako supervizor. „Rád zkusím předat část svých zkušeností dalším, na tuhle šanci se moc těším,“ dodal.

Racicot se může představit nejen na rakouských stadionech, ale třeba také ve Znojmě, v Bratislavě, italských Bolzanu a Brunicu, maďarském Fehérváru či ve slovinské Lublani.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.