bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Allen se oklepal z bídy. Pomohla mu bílá maska i dopis od fanouška

14. února 2017, 17:00

David Jahoda

V nynější sezoně dostal Jake Allen poprvé důvěru jako právoplatná brankářská jednička St. Louis Blues, zatím se ale věci nevyvíjely zrovna podle jeho představ. V jednu chvíli dokonce dostal od klubového vedení pár dní volna, ať se dá po několika hrůzostrašných zápasech zase psychicky do pohody. Nyní se zdá, že se karta začíná obracet. Allen v posledních dnech zářil, po právu tak byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne. K výborným výkonům možná pomohla nová maska i dopis od pětiletého fanouška.

Leden se Blues celkově nepovedl, brankář Jake Allen by jej ale nejraději vymazal ze své paměti úplně. V průměru pouštěl čtyři branky na zápas a pochytal jen něco málo přes 84 % všech střel. Když pak byl ve třech zápasech za sebou střídán, rozhodlo se vedení klubu ze St. Louis, že Allenovi dá pár dní volna. Proto na zápasy proti Winnipegu (21. ledna) a Pittsburghu (25. ledna) povolali Pheonixe Copleyho.

V médiích z toho bylo dost velké haló, Doug Armstrong, generální manažer Blues, ale celou situaci tolik neprožíval a na rovinu řekl, jak se věci mají. „Jakeovi se teď nedaří, proto jsme si řekli, že mu dáme pár dní volna. Několik let jsme měli brankáře, na kterého se tým mohl spolehnout. Je jasné, že brzy to tak bude i v případě Jakea,“ vyjádřil Allenovi důvěru.

Po návratu k týmu to stále nebylo úplně ono. Pak se ale jednička Blues dokázala oklepat. A výrazně mu k tomu přispěla i trenérská změna, po které ožilo celé mužstvo. Mike Yeo, který na lavičce předčasně nahradil Kena Hitchcocka, dokázal zpevnit defenzívu Bluesmenů a postupem času nabral ztracené sebevědomí i Allen.Pod Yeoem už odehrálo St. Louis šest utkání a padlo jen jednou. Jake Allen pod novým koučem odchytal pět zápasů, z toho čtyřikrát si připsal výhru, jednu dokonce s nulou. Allenova zlepšení si všimla i NHL, která jej za minulý týden, kdy vyhrál všechna tři utkání (s úspěšností zákroků 96,70 % a průměru inkasovaných branek 1,00), vyhlásila druhou hvězdou. 

Pomohlo změna výstroje i dopis od malého fanouška

Po děsivém lednu se Allen rozhodl i ke změně svého brankářského oděvu. Od doby, co dohled nad kormidlem Blues převzal Mike Yeo, se Allen oblékl do betonů, které si nechal vyrobit pro Winter Classic, k tomu si pak na hlavu nasadil čistou bílou masku.

Další věcí, která alespoň trochu mohla pomoct Allenovi zpátky na nohy, byl dopis od pětiletého fanouška Masona, který se rozhodl svého oblíbence v těžkých chvílích podpořit. Fotku, kde v dresu Allena pózuje s dopisem, zveřejnil jeho otec na Twitteru. „Drahý Jakeu Allene, jsi můj nejoblíbenější hráč. Věřím, že dnes večer vyhraješ. Zvládneš to, jsi skvělý gólman. S láskou Mason, pět let,“ napsal velký příznivec Allena před zápasem proti Winnipegu.Allen tuto fotku zaznamenal. S Jets to sice ještě nevyšlo, od dalších zápasů však podává výborné výkony. Podpory malého Masona si cenil, proto ho pozval až do kabiny, kde se mu podepsal na dres, daroval mu podepsaný puk a hlavně hokejku s děkovným věnováním. „Pokud můžete udělat dítěti radost, nepřemýšlíte, jestli to uděláte. Prostě do toho jdete. Když jsem se s ním potkal, oběma nám to vykouzlilo úsměv na tváří. Věřil jsem v sebe a jsem rád, že on byl na mojí straně,“ řekl Allen o pětiletém Masonovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.