bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arénou projela vlna emocí. Columbus vzpomínal na Kivleniekse

16. října 2021, 10:09

David Zlomek

Byla to nejsmutnější událost hokejového léta. Když se sociálními sítěmi začala šířit informace o tragickém úmrtí brankáře Columbusu Blue Jackets Matisse Kivleniekse, nikdo tomu nechtěl věřit. Událost zasáhla všechny. A všichni, kteří byli přítomni na úvodním zápase Columbusu, uctili památku lotyšského gólmana.

V Nationwide Areně, domovském stánku Blue Jackets, byli všichni naměkko. Ještě před začátkem úvodního zápasu sezony totiž ke stropu stadionu zamířil dres s číslem 80 a Kivlenieksovým jménem.

A byl to symbolicky jeho velký kamarád Elvis Merzlikins, jenž jeho číslo pro tento zápas převzal. V zápase proti Coyotes předvedl úchvatný výkon, který podtrhl šestatřiceti zásahy. Jako by ho poháněl někdo z vrchu.

Merzlikins po utkání přiznal, že nastoupit do zápasu nebylo vůbec jednoduché.

„Byl to nejdůležitější zápas mé kariéry,“ řekl v rozhovoru. „Byl jsem nervózní, protože jsem tomu číslu nechtěl udělat ostudu. V noci jsem špatně spal… Bylo mi jasné, že neukočíruju emoce, a tak se taky stalo. Nedokázal jsem se soustředit na to, že je před utkáním. Když na led vešla jeho rodina, prostě jsem se rozbrečel.“

Není se čemu divit, tihle dva kamarádi si mezi sebou vytvořili velké pouto. Merzlikins často říkal, že jeho mladší kolega je jako brácha. Elvis dokonce prozradil, že chtěl Matisse požádat o to, aby mohl být kmotrem jeho dcery. Bohužel už to ale nestihl.

„Někdy vás to prostě chytne, ani nevíte jak,“ pokračoval Merzlikins v souvislosti s návalem emocí. „Můžu být úplně v pohodě, pak si ale sednu se skotskou, podívám se na nebe a začnu vzpomínat. A je zle. Chybí mi.“

Kivlenieks přišel o život po nešťastné nehodě při oslavách Dne nezávislosti. Navždy bude v srdcích všech jako výjimečný člověk s obrovským srdcem.

I proto je mu vzdáván hold, a to velice často.

Nadace organizace Blue Jackets se například rozhodla finančně podpořit iniciativu lotyšského hokejového svazu, která se jmenuje Kiviho děti (v originále Kivi´s Kids).

Kromě toho jsme mohli vidět jeho číslo na ledě ve zmiňovaném utkání. Tým se totiž rozhodl, že za branku namaluje velkou osmdesátku na jeho počest.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.