bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Athanasiou odcestoval do Evropy, trénovat bude v Luganu

7. října 2017, 18:14

Jan Šlapáček

Talentovaný útočník Andreas Athanasiou se stále nedokázal dohodnout s vedením Red Wings na novém kontraktu a momentálně všechno směřuje k tomu, že stráví nadcházející sezónu v Evropě.

Obě strany se nemohou dohodnout v otázce peněz. Generální manažer Detroitu Ken Holland připravil pro svého rychlonohého útočníka dvě různé varianty smlouvy (jednoletá smlouva v hodnotě 1,25 milionů dolarů, a nebo dvouletá smlouva za 3,8 milionů dolarů), ale ani jeden návrh se kanadského hokejistu nezaujal. Athanasiou požaduje po vedení 2,5 milionů dolarů za sezónu, ale ty Holland jednoduše sehnat nemůže.

Z tohoto důvodu se Athanasiou rozhodl, že se přesune do Evropy, aby otestoval terén a mohl se správně rozhodnout. Dnes v noci proto odletěl do Švýcarska, kde se připojí k týmu HC Lugano a bude s ním prozatím trénovat. Žádnou smlouvu ale zatím ještě nepodepsal a bude spíše ještě chvíli vyčkávat, jestli se jeho situace v Detroitu nezmění.

Kanadského útočníka by ale přesun do Evropy nemusel příliš mrzet, protože by se kvůli tomu mohl podívat na olympijské hry, což je pro něj velkým lákadlem a i pravděpodobně z tohoto důvodu nechce přistoupit na nabízené podmínky ze strany Red Wings.

Holland sice nadále jedná s hráčovým agentem, nicméně prozradil, že blízko dohodě nejsou. Jak celá situace dopadne, ukážou nadcházející dny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.