bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bergeron pod smlouvou za pouhých 2,5 miliónu

8. srpna 2022, 16:00

Jiří Lacina

Bude to šichta nasoukat několik bostonských hráčů bez smlouvy pod platový strop, ale první důležitou položku si může Don Sweeney odškrtnout. A jak je jeho zvykem, jedná jde o finančně velmi výhodné řešení. Patrice Bergeron prodloužil o další rok za 2,5 mil. dolarů.

O zájmu Bergerona pokračovat se ví už několik týdnů. Jak v pondělí oznámil Don Sweeney, pětinásobný vítěz Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL má konečně smlouvu. Ke 2,5 miliónům základního platu si může vydělat dalších 2,5 mil. na bonusech.

Po roce, ve kterém defenzivně orientovaný centr posbíral vynikajících 65 bodů (25+40) v 73 zápasech, což je Bergeronův pátý nejlepší individuální zápis v kariéře, jde o levné řešení.

Čerstvě sedmatřicetiletý forvard vstupuje do své 19. sezóny v Bostonu. V počtu odehraných zápasů (1216) je za Rayem Bourquem a Johnnym Bucykem třetí v historii tradičního klubu, čtvrtý je v gólech (400), asistencích (582) i bodech (982).

Pět Selkeho trofejí je ligový rekord. Žádný jiný hokejista jich nezískal víc. Celkových jedenáct nominací je z říše snů. Patrice Bergeron tím překonal dokonce i Waynea Gretzkyho, který byl na Hart Trophy nominován desetkrát.

Sweeney se tímto nyní může soustředit na další hokejisty. Na smlouvu čeká Pavel Zacha, který je přihlášen k arbitráži. A podle všeho také David Krejčí, jenž by se měl vrátit do NHL. Jednání pak probíhání rovněž s Davidem Pastrňákem, který pod smlouvu je, ale po příští sezóně mu končí.

V zájmu klubu určitě je zavázat si českého útočníka co nejdřív na co nejdelší dobu. V zámoří se nedávno objevily spekulace, že dobrým měřítkem pro Pastrňáka by mohla být Huberdeauova smlouva s Calgary na 10,5 mil. ročně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.