bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bergeron zaznamenal 500. a Dupuis 400. bod v kariéře

26. října 2014, 12:24

Robert Novotný

V nočních zápasech dosáhli dalšího milníku hned dva hráči. Patrice Bergeron si může díky dvěma asistencím v zápase proti Torontu odškrtnout dosažení pěti set kanadských bodů. Pascal Dupuis skóroval proti Nashvillu a dosáhl bodu čtyřstého.

V NHL působí už desátým rokem a všechny zápasy odehrál v dresu Bostonu. Patrice Bergeron dosáhl ve svých devětadvaceti letech úctyhodného milníku, když si díky dvěma asistencím proti Torontu připsal svůj již pětistý bod v nejprestižnější hokejové lize.

Tohoto úspěchu docílil po 669 zápasech, ve kterých nastoupil na ledovou plochu. Vstřelil v nich 184 gólů a u 317 tref asistoval. Týmový rekord v počtu získaných bodů drží Ray Bourque, jehož bodová aktivita se zastavila na čísle 1506, přičemž v Bostonu odehrál 1518 utkání. Momentálně ale kádr Bruins neobsahuje bodově aktivnějšího hráče, než je Bergeron. Druhým v pořadí je český útočník David Krejčí, který nasbíral 386 bodů v 511 utkáních za Boston.

Podobný úspěch zaznamenal i útočník Pittsburghu Pascal Dupuis, když po vstřeleném gólu proti Nashvillu mohl slavit svůj čtyřstý bod v NHL. Rozdíl mezi jeho a Bergeronovým rekordem je v tom, že Dupuis neodehrál všechny zápasy v jednom týmu, jelikož oblékal i dres Minnesoty Wild, New Yorku Rangers a Atlanty Trashers.

Týmový rekord Pittsburghu drží legendární Mario Lemiuex, kterému stačilo 915 utkání k tomu, aby nasbíral neuvěřitelných 1723 bodů. Na druhé pozici je v této historické tabulce český veterán Jaromír Jágr, který s tučňákem na hrudi odehrál 806 utkání, v nichž nastřádal 1079 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.