bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bernier po prodloužení smlouvy s Torontem: Konečně se můžu soustředit na hokej

3. srpna 2015, 8:00

Michal Sobotka

Byla to vleklá jednání, která nakonec skončila novou smlouvou. Brankář Toronta Jonathan Bernier podepsal dvouletý kontrakt s Maple Leafs. „Konečně se můžu soustředit na hokej,“ uvedl kanadský brankář, jenž si od nové sezony finančně polepší.

U velké přestavby v Torontu nebude chybět brankář Jonathan Bernier, jenž byl chráněným volným hráčem. Kanaďanovy představy o výšce smlouvy ležely u 5,1 miliónů za rok, zatímco Maple Leafs byli ochotni zaplatit 2,9 miliónů. Arbitráž nakonec rozhodla o tom, že šestadvacetiletý gólman dostane 4,15 miliónů ročně. Obě strany se poté dohodly na dvouletém prodloužení kontraktu.

„Jsem rád, že všechno vyjednávání mám konečně za sebou,“ prozradil někdejší strážce svatyně Los Angeles. „Konečně se můžu soustředit na přípravný kemp a novou sezonu,“ dodal. S podmínkami kontraktu byl spokojen nejen Bernier, ale také vedení klubu, za které promluvil nový generální manažer Lou Lamoriello. „Jedná se o férovou smlouvu, jak pro klub, tak pro hráče. On je jedničkou pro NHL, nemusí nic dokazovat,“ řekl.

Na přestavbu se těší

Co čekat od obrozeného Toronta, to lze těžko odhadovat. V klubu se přes léto událo hodně změn, včetně odchodu hvězdy týmu Phila Kessela do Pittsburghu. Maple Leafs na druhou stranu získali několik talentů, mezi kterými vyčnívá Kasperi Kapanen. Vůbec největší posilou je ale trenér Mike Babcock.

„Potřebovali jsme otočit list,“ domnívá se Bernier. „Pokud mohu mluvit za hráče, všichni se těšíme, až budeme zpátky. S novými trenéry nám motivace rozhodně nechybí,“ tvrdí. Vzhledem ke svému věku není Bernierovou prioritou vyhrát co nejdříve Stanleyův pohár, takže se rád stane součástí přestavby. „Hrozně se těším. Stejně jako na nové kouče Mikea Babcocka a Stevea Brierea, jenž trénuje brankáře,“ vyjádřila se jedenáctka draftu 2006. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.