bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitva o Albertu? Přestřelka století! Tohle není recept na úspěch, namítal Tkachuk

19. května 2022, 13:00

Tomáš Zatloukal

Nasázel hattrick, jako první "Plameňák" v bojích o Stanley Cup od roku 1995, kdy zazářil Theo Fleury. Jenže Matthew Tkachuk nebyl po svém heroickém výkonu a divoké výhře 9:6 spokojený, Američana s prořízlými ústy a horkou krví štval calgarský kolaps. Vždyť v úvodní Bitvě o Albertu ztratili domácí čtyřgólový náskok, promarnili vedení 6:2. Zejména nestranný divák se každopádně bavil, takovou gólovou smršť nenabídl mač v play-off od roku 1993!

Slyšel jsem, že série s Dallas Stars byla nudná. Tak jsem klukům řekl, aby dnes dali sedm až deset gólů, protože Edmonton jich dá aspoň pět, a že by to mělo na vítězství stačit. A kluci mě poslechli," glosoval nevídanou přestřelku kouč Darryl Sutter.

Oilers nestačil na výhru nad tradičním rivalem ani další famózní výkon Connora McDavida (1+3), který skóroval ve čtvrtém zápase za sebou a už posedmé zazářil minimálně dvěma body. A to zatím odehrál pouhých osm partií... Úchvatná záležitost, hluboká poklona.

Pozici hrdiny večera mu ovšem ukradl Tkachuk, kterého z tribuny – s plechovkou piva v ruce a dalšími dvěma v kapsách – povzbuzoval i mladší bratr Brady, kapitán ottawských Senátorů, kteří touto dobou už mají nějaký ten pátek po sezoně. 

Matthew se nejprve postaral o gól na 6:5, poté zvyšoval na 8:6 a zařídil také poslední korekci výsledku. Ranou do prázdné.

Na tiskové konferenci se každopádně nebál otevřeně říct, co si myslí. "Podle mě jsme odehráli 15, možná 20 nejhorších minut v play-off. A nejspíš i za celou sezonu. Tohle jednoduše není recept na vítězství, měli jsme ohromnou kliku," tvrdil.

Promarnit vedení 6:2? To mohlo, nebýt trefy Rasmuse Anderssona na 7:6, Tkachuka a jeho kumpány ohromně mrzet. A jeden z lídrů Flames si to dobře uvědomoval.  "Možná jsme tímhle stylem vyhráli jeden zápas, ale pokud takhle zase vypneme, tolik štěstí už mít nemusíme."

Uvidíme v podání Calgary další kolaps? Tkachuk to dopustit nechce: "Příště si náskok budeme hlídat líp."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.